Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    05 rxp running bad

    so i just went to start up my 05 rxp and it had a hard time starting up, stall out once. then i finally got it running the idle was kind of unstable but not too bad (it was between 1700 and 1900 not the constant 1800 like normal). The seadoo seemed to be cutting out or sputtering when i was riding it. it felt like it had no power then all of the sudden it would go then it would slow down again, it had about 1/4 of a tank so i filled it up all the way (with preimium) which didnt help. It was happening at any rpm and at any throttle imput, not only at WOT. the rxp has about 81hrs on it. I have no idea if the plugs have been changed ever, this is the second time i have ran it this season, my brother drove it a few weeks back and said he noticed it running bad at first but thinks it started to run better after a while (i dont believe him he is kind of dumb)


  2. #2
    Top banana's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Sittingbourne United Kingdon
    Posts
    753
    +1
    1
    Change the plugs first

  3. #3
    Quote Originally Posted by Top banana View Post
    Change the plugs first
    If i pull them is there any way to tell if they are bad, I am at the lakehouse in the middle of no where

  4. #4
    Top banana's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Sittingbourne United Kingdon
    Posts
    753
    +1
    1
    not really has they can breakdown under compression. but cleaning them up may help

  5. #5
    Quote Originally Posted by Top banana View Post
    not really has they can breakdown under compression. but cleaning them up may help
    I cleaned the plug a little but it seems to be struggling at high rpm(what rpm is the rev limiter at) it didn't want to go much past 7800. Also I was having alot of trouble starting the rxp. It would just click when I pushed the button and it would say 12v low so I am taking the battery home with me to have it tested. Also should I just buy more stock plugs or is there a better type/brand?

  6. #6
    lextoy's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Brigantine, NJ
    Posts
    1,883
    +1
    14
    many get the denso's IXU24 for stock, IXU27 for modded skis...
    do a board search "denso" to double check my #'s
    they are around 12-15 dollars each...
    i use the stock plugs for 2.50 each

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. '05 RXP stopped running - won't start
    By dbi77 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 07-04-2012, 03:59 PM
  2. Replies: 1
    Last Post: 05-24-2012, 05:46 PM
  3. Replies: 3
    Last Post: 05-15-2012, 11:09 AM
  4. Replies: 17
    Last Post: 05-09-2009, 10:10 AM
  5. 05 RXP low mph? what should one run?
    By JP05RXP in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 06-30-2008, 11:29 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •