Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 18
  1. #1
    raiderteen's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Marion, Illinois
    Posts
    320
    +1
    5

    Pullin the engine on the 1100 raider

    ok so we are FINALLY pullin the engine on my 1100 raider to replace the coupler that is well in pieces and maybe some pump seals because of the leak last summer. I am wonderin about pullin the engine? i no tht u unbolt the mounts and all that shibang but do i unbolt the mounts from the hull or the engine from the mounts and also what wires/hoses do i need to unplug and disconnect? Then any suggestions on replacin the coupler and seals?
    Thanks for all the help guys
    Patrick D.


  2. #2

  3. #3
    raiderteen's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Marion, Illinois
    Posts
    320
    +1
    5
    thank u times a million any suggestions on the coupler and the seals guys

  4. #4
    I wonder if the coupler can be replaced by just sliding the motor forward? I haven't dug into my pumps yet so I don't know anygood tips about seals

  5. #5
    raiderteen's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Marion, Illinois
    Posts
    320
    +1
    5
    ya i took the pto cover off and it does look like i can just slide the motor up and it will make me to be able to get to the coupler but to get to the seals im gonna need alittle bit more room. We are thinkin it is the seal that is number 21 and the oring number 8 that are lettin water into the hull a diagram of the seal and oring are on this link #'s 21 and 8
    http://216.37.204.203/yamaha_OEM/Yam...e=13&A=43&B=10

  6. #6
    OH! i thought you were talking pump seals sorry

  7. #7
    old school big raider's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    dallas,tx
    Posts
    1,423
    you can slide the motor forward for all you are trying to do but more than likely the cause of your leak is not the oring or seal-after you unbolt the intermediate housing and pull it out you will see that from the factory all they put behind it was some cheap foam-if you will 5200 silicone that area and bolt it back up you will see no more leaks

  8. #8
    earl's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Perry, Florida, United States
    Posts
    170

    1200 non pv

    dose any body have a set of used cases ?

  9. #9
    yes

    but it took me 2 months to find them!

  10. #10
    raiderteen's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Marion, Illinois
    Posts
    320
    +1
    5
    There he is i was waitin for u to comment Big Raider! So what number is the intermediate housing on that link i put in? Or is it on a different section.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. cleaned up the engine on my camaro what do you think.
    By stingray152003 in forum Open Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 08-12-2010, 09:08 AM
  2. How do I get to the relay on a 1100 venture
    By HBILLYJET in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 3
    Last Post: 04-18-2010, 07:46 PM
  3. SHO engine on the dyno (310 hp kit)
    By yami_rida#26 in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 111
    Last Post: 03-13-2009, 05:47 PM
  4. Package Use On The Gp/RAIDER??
    By w/rpm500 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 1
    Last Post: 02-14-2007, 04:46 PM
  5. Vid of my GTX engine on the dyno...
    By two2curupt in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 03-15-2006, 11:11 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •