Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    help with my vx problem

    Hi guys, i need help on my vx110, the head has been taken out of the engine to change a bent valve and when the engine was put back to the hull and tried to run the engine, it will idle good but when you start revving the engine, the engine hesitates and just die down and wouldnt even reach 5000 rpm. it soulds like fouled plugs but they are brand new plugs installed in the engine. Anyone out there with the same problem?


  2. #2
    italianstallion314's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    barnegat bay
    Posts
    434
    Pull out your plugs just to make sure. The same thing happened to my friends vx cruiser at about 4000 RPM it would just die. I pulled the plugs for him and they looks horrible.

  3. #3
    I tried to check it as well and put new plugs and still the same, even tried the compression test and its all good.

  4. #4

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    panama city beach 'fl
    Posts
    1,846
    +1
    9

    Cool

    go back and check cam timing marks,they need to be spot on

    later cd

  5. #5
    Chip, if by chance you do lapping in the valves, do you need to recheck the timing on the cams?

  6. #6

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    panama city beach 'fl
    Posts
    1,846
    +1
    9

    Cool

    bud if someone laped valves they would have had to pull head,therefor cams+ chain would have be played with AND have missed the mark for timeing myself ,if not dead set you'll piss off the efi and will run as you say
    just my two cents

    later cd

  7. #7
    Thanks Chip, il check the timing properly. hope its just the timing. Il keep you posted as well.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Please help with my rxt x 255 2008 cavitation problem
    By jccycle in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 08-14-2014, 03:03 PM
  2. Please help me with my F12X problem
    By blinn in forum Honda Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 09-08-2013, 09:16 AM
  3. Please help with my 02 GTI problem
    By TBirdEd76 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 7
    Last Post: 12-03-2011, 04:40 AM
  4. Help with my problem
    By jbgpr in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 10-01-2006, 07:05 PM
  5. Help with my Advent
    By Robsauto2 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 14
    Last Post: 09-20-2006, 07:11 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •