Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    XPTEX's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Florida
    Posts
    10

    Question Topend problems with 96 XP

    Anyone know what i can do to fix this? When I hit high RPM in the topend my ski bogs down and motors sounds like it completly shuts off but as soon as i let go of the trottle it feels like it re-engages.. But sometimes it doesnt and i have to sit for a minute or two until its ready to start again.


  2. #2
    race24x's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Fayette, Maine
    Posts
    1,005
    Sounds like a lack of fuel

  3. #3
    flyin' the friendly skies airbornexp's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Mahomet, Il. USA
    Posts
    6,004
    +1
    163
    pull the carbs and clean the screens. I bet you still have the grey fuel lines too? If so you need to change those out when you pull the carbs(there 1/4in.). If your fuel selector is hard to turn, you need to change out that
    o-ring too. once you have the carbs off its not hard to do. just a little of a pain getting the carbs off

  4. #4
    XPTEX's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Florida
    Posts
    10
    yea ill try that i bought a used set of carbs and rebuilt them because the ones that came on the ski were bad.. Then i took the gas switch out of the picture and ran new fuel line directly from tank to carbs... thanks for the help guys

  5. #5
    mightyjoe894's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Brigantine NJ
    Posts
    44
    before u do anything try running it on reserve, the valve gets clogged up, switch it to reserve and see what happnes.

  6. #6
    flyin' the friendly skies airbornexp's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Mahomet, Il. USA
    Posts
    6,004
    +1
    163
    Quote Originally Posted by mightyjoe894 View Post
    before u do anything try running it on reserve, the valve gets clogged up, switch it to reserve and see what happnes.
    He already took out the selector valve...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. problem with 95 xp
    By seadoo718 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 6
    Last Post: 09-11-2009, 11:50 PM
  2. Replies: 2
    Last Post: 07-20-2009, 07:14 PM
  3. Problem with 96 GTX- low RPM's under load
    By Humbucker427 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 1
    Last Post: 07-08-2009, 03:13 PM
  4. Ignition problem with 96 Raider 1100
    By waveraider386 in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 3
    Last Post: 09-02-2008, 08:18 PM
  5. problem with Seadoo XP
    By Swedie in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 7
    Last Post: 06-28-2007, 05:18 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •