Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Bigcat1's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Bozeman - Montana
    Posts
    55

    Quick Question- need help RXT-X

    Last weekend I sucked a small stick up at the lake. I got underneath and was able to get it out via the intake grate. It looks like there is nothing else inhibiting the impeller. Should I start the ski in my garage for a moment to make sure the blockage is clear? I don't want to get 40 miles away only to find out I missed something.

    How long can you run a 4 Tec out of water without damaging it?

    Thank you in advance!


  2. #2
    My new toys at work bruinsrme's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Worcester MA
    Posts
    1,706
    Highly recommend not running it without water.
    The temp sensors on the exhaust and block are rather spendy (anywhere from $30 to $65.

    If you must I would limit running it to a couple of squeezes of the throttle

  3. #3
    Bigcat1's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Bozeman - Montana
    Posts
    55
    Thank you- I was searching for your phone number! I bought all the tools to pull the pump it looks likes I won't need it this time.

    Thank you again for your answers!

  4. #4
    AKA: Larry lafjax's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Jacksonville, Fl
    Posts
    3,032
    Quote Originally Posted by Bigcat1 View Post
    Last weekend I sucked a small stick up at the lake. I got underneath and was able to get it out via the intake grate. It looks like there is nothing else inhibiting the impeller. Should I start the ski in my garage for a moment to make sure the blockage is clear? I don't want to get 40 miles away only to find out I missed something.
    How long can you run a 4 Tec out of water without damaging it?
    Thank you in advance!
    Yep, don't run it without hooking up to a hose.
    Remember you can hold the throttle wide open and try to start it but it will not actually start. That way you could see if anything is still hanging up or just start it up on the hose for 1-2 minutes. I do recommend starting it before putting it back in the water just to be sure everything is okay.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. '02 Virage 800i fuel injection questions... need HELP!
    By ProXR 440 in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 4
    Last Post: 06-17-2009, 01:07 PM
  2. UMI questions, need help!
    By Pale Rider in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 05-10-2009, 08:45 PM
  3. speed questions????? need help please!
    By 1fastrat in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 18
    Last Post: 08-25-2008, 11:07 AM
  4. Quick Question. Need VERY quick answer. SLX compression
    By ryanbgb22 in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 22
    Last Post: 06-09-2008, 01:29 PM
  5. Riva IC questions (need help)
    By gotpurp305 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 04-11-2006, 10:27 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •