Results 1 to 9 of 9

Thread: SL750 problem

  1. #1

    SL750 problem

    So i have a 95SL750 that will not idle below 3000 rpms out of water. This is what i have tried with no luck so far. I replaced the stator with a brand new one. I checked compression and it was 120-120-125 and i was told that is good. I checked for spark on all three and was getting a spark. I rebuilt the carbs and checked the reeds while i was at it and they where fine. So i am running out of ideas on what it could be. Any help would be nice.


  2. #2
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,591
    +1
    1,275
    Quote Originally Posted by jdsparks21 View Post
    So i have a 95 SL750 that will not idle below 3000 RPMs out of water.
    ...I am running out of ideas on what it could be. Any help would be nice.
    What is the problem?
    Does the engine quit if you let the RPM drop below 3,000RPM?

    Slightly high idling RPM out of the water isn't a problem, per se, as long as the in-water idle RPM is close to spec.

    According to the 1992-1998 Service Manual, in-water idle should be about 1,300RPM (1993 SL750), give or take. Out of water, with no load on the jet pump, the idle will be higher.

    When you rebuilt the carbs, did you set the adjustment screws to the factory spec, especially the low speed idle adjustment?

  3. #3
    Yeah the engine quits below 3000 rpms in water and out. I did set the carb to factory settings so i am really out of ideas on what would be causing the engine to just cut out at anything below 3000rpms. A buddy told me to check the oil pump to see if it is pushing to much oil into the carbs. Which makes sense if there is to much oil it would cut itself out. If you have any ideas let me know.

  4. #4
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,591
    +1
    1,275
    Quote Originally Posted by jdsparks21 View Post
    Yeah the engine quits below 3000 rpms in water and out. I did set the carb to factory settings so i am really out of ideas on what would be causing the engine to just cut out at anything below 3000rpms.
    A buddy told me to check the oil pump to see if it is pushing to much oil into the carbs. Which makes sense if there is to much oil it would cut itself out.
    If you have any ideas let me know.
    Is it smoking heavily?

    Is it possible the carb rebuild was not quite correct?

    Do you achieve full power and RPM on the water at speed?

  5. #5
    I think the smoke is normal and yes i get full speed and rpms hit around 6200

  6. #6
    She likes the bike. But the ski gets her wet!!!! xlint89's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Cleveland OH
    Posts
    17,330
    +1
    31
    How strong was the spark? Try cutting 1/4" off the plug wires and see if that helps.

    Have you ohm tested the coils? Have you ohm tested the plug boots?

    What spark plugs are you running and what gap are they at?

  7. #7
    I havnt tried any of that but i will this weekend. The ohm tests do u have the specs that they should be.

  8. #8
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,591
    +1
    1,275
    Quote Originally Posted by jdsparks21 View Post
    ...The ohm tests do u have the specs that they should be.
    Look in the Service Manual

  9. #9
    She likes the bike. But the ski gets her wet!!!! xlint89's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Cleveland OH
    Posts
    17,330
    +1
    31
    Look in the tech section under Fuji electrical. All the specs are there.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Another SL750 problem
    By sbsfd in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 25
    Last Post: 08-21-2013, 09:44 PM
  2. 94 SL750 problems :-(
    By Slipknotanfitch9 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 07-05-2012, 08:49 AM
  3. SL750 Problems
    By TBone14 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 06-09-2011, 10:21 PM
  4. SL750 Problems, please help a guy out!
    By Slipknotanfitch9 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 06-07-2011, 05:04 PM
  5. interesting SL750 problem..
    By youpock in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 07-15-2009, 01:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •