Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    GP1300R not performing from mid to high

    I've got a GP1300R not getting speed, only 12mph at w.o.t.

    The ski initial 5mins can get up to 40 to 50mph but still dun have the oomps! feeling, after 5 mins it only gets 12mph , engines firing doesn't sound nice. just can't pick up speed.

    Checked all 3 spark plugs - ok
    Checked n change all injector - ok
    checked fuel pump and cleaned them - ok
    checked exhaust pipe - ok


    The only thing left uncheck is the CDI.


    Anyone have the same problem? Can the gurus advise!

    Many thanks in advance


  2. #2
    Mik72e's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Australia (Sydney)
    Posts
    1,472
    +1
    3
    Have you checked your compression on all 3 cylinders i don t like when you say its not firing right.

    Also it could be the Cat Convertor replace it with a RIVA D Plate.

  3. #3
    Happily Self-Employed WFO's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    12,801
    +1
    450
    Quote Originally Posted by Mik72e View Post
    Also it could be the Cat Convertor replace it with a RIVA D Plate.
    /

  4. #4
    Quote Originally Posted by Mik72e View Post
    Have you checked your compression on all 3 cylinders i don t like when you say its not firing right.

    Also it could be the Cat Convertor replace it with a RIVA D Plate.

    Thanks Mik72e, compression checked, good psi n no leak.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Surges From Low To High Power; 2005 RXT
    By browan in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 07-01-2013, 08:38 AM
  2. Replies: 45
    Last Post: 04-07-2010, 10:53 PM
  3. getting the rxp to mid to high 70s on a budget
    By spence in forum 4-Tec Performance
    Replies: 8
    Last Post: 10-01-2008, 05:44 PM
  4. GP1300R Bored EFI from 40 mm to 42mm
    By kevski in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 7
    Last Post: 12-12-2006, 12:35 AM
  5. 2003 GP1300R Not Running To Well
    By lacfiremx02 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 08-17-2006, 10:34 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •