Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Palm City, FL
    Posts
    25

    Noise coming from near the ECM! *Sound clip*

    This sound only comes on when I pull the power clip from the handle bars and as soon as the digital display shuts off this noise comes on... and it won't shut off unless I pull the 5 amp IGN meter fuse or the red power cable clip going to the fuse box. Keep in mind this sound is much quiter than it sounds like in the video... my cell phone has good sound pickup.....Here is the sound.... What can it be??



  2. #2
    Moderator
    I build Horsepower
    NitroShark's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Greenville,SC
    Posts
    1,388
    +1
    13
    Replace this. 35850-HW1-671

    It's a starter relay. called (switch assy)


    Shawn

  3. #3

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Palm City, FL
    Posts
    25
    Shawn I replaced that switch assy and it still makes the noise. What else could it be??

    Quote Originally Posted by NitroShark View Post
    Replace this. 35850-HW1-671

    It's a starter relay. called (switch assy)


    Shawn

  4. #4
    Moderator
    I build Horsepower
    NitroShark's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Greenville,SC
    Posts
    1,388
    +1
    13
    At this point,

    Check the handlebar switch and all the starter connections for corrosion. You are not getting voltage. Trace all wires in the ignition and starter curcuits.

    You have a corrosion problem with your connections (switches could could be corroded also), check them for proper operation.

    All of this is in the service manual, which you need to trace the wiring.


    Shawn

  5. #5

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Palm City, FL
    Posts
    25
    Found the problem. The Main Relay Assy was shot and making the ticking noise. Replaced it and it's all better now.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 12
    Last Post: 06-14-2012, 06:54 PM
  2. noise coming from sc impeller after upgrade
    By peterj59 in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 33
    Last Post: 10-06-2011, 11:04 AM
  3. Replies: 9
    Last Post: 05-13-2011, 07:58 AM
  4. 2001 gp1200r CHATTERING noise coming from the rear
    By patrick webb in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 08-03-2009, 05:30 PM
  5. Noise coming from pump when running on hose...
    By FrankieV123 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 8
    Last Post: 07-25-2009, 05:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •