Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Lafayette, Louisiana
    Posts
    48

    carnage from last week...

    we were in Destin last week on vacation. about two hours into the 3rd day of jumping surf my motor started clanking very loudly. headed back to the boat ramp near the bridge and loaded up on the trailer. pulled the seat and found a fine dust of aluminum in the bottom of the hull. figuring that was a bad sign (along with the hole in the lower cases) i disconnected the battery and called it quits. finally had a chance last night to take the motor apart and found a broken RAVE blade (on the pto side where the oil leak was) and the front bearing on the counter balancer shaft got destroyed. not sure how, but the crankshaft and the top half of the motor seems ok. so it's not a total loss...anyway, here's a few pictures...
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	rave blade.JPG 
Views:	61 
Size:	212.9 KB 
ID:	75171   Click image for larger version. 

Name:	IMG_1074.JPG 
Views:	67 
Size:	192.4 KB 
ID:	75172   Click image for larger version. 

Name:	IMG_1065.JPG 
Views:	84 
Size:	46.9 KB 
ID:	75175   Click image for larger version. 

Name:	IMG_1075.JPG 
Views:	87 
Size:	69.4 KB 
ID:	75176  


  2. #2
    Yamaha tow boat RIDEALLDAY's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Texas
    Posts
    1,447
    I'm no expert, not even close. But was there supposed to be some oil in the counterbalance shaft?

  3. #3

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Lafayette, Louisiana
    Posts
    48
    yep, 30 ml of 30w oil. i drained and filled it up before riding on Monday, not sure where it went...i'm guessing a bad seal causing it to got sucked up into the combustion chambers and burned? cause there was no oil in the hull, just water and aluminum dust...as for the RAVE blade, metal fatigue or stress broke it?

  4. #4
    Yamaha tow boat RIDEALLDAY's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Texas
    Posts
    1,447
    That sucks, good luck with the rebuild.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. GoPro from a trip last week!
    By Ski Hacks MG in forum Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 09-17-2013, 10:00 AM
  2. Go Pro footage of my crash from Tavares race last week.
    By Jet-Rampage in forum Videos & Pictures
    Replies: 10
    Last Post: 06-15-2012, 01:15 PM
  3. New pics from last week in SF
    By shawn alladio in forum High Performance Watercraft Safety
    Replies: 0
    Last Post: 04-05-2008, 01:35 AM
  4. My First Video From Last weekend
    By ADAMBOMB in forum Videos & Pictures
    Replies: 8
    Last Post: 01-10-2007, 05:54 PM
  5. I lost 50 rpm from last year
    By TroyRXP15 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 05-30-2006, 09:08 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •