Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1

    2006 RXP only goes 4 MPH....

    I took my 3 week old rxp out to jobbie nooner this weekend, which was crazy by the way but when i started it up to leave the boat will only go 4 mph before the rpms get so high that it feels like its gonna blow up.. even if u press the accelerator all the way down it just revs real high and the hole boat vibrates but dosent go anywhere, I checked the impeller and under the boat with a guy that owns a waverunner shop, cause he was at nooner and happened to see that I was havin problems, there was nothing wrong with that he could tell, I was just wondering if anyone had any ideas or if it had happened to anyone, I just took it to the shop this morning... also what is the warranty like on these???


  2. #2
    Moderator Franko's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Dallas, Texas
    Posts
    3,829
    +1
    2
    There's something stuck in your prop. Sometimes it's difficult to see, but it's there. Could be a small rock, twig or other debris. But that's almost certainly your problem.

  3. #3
    Prohibido usuario
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Jerry's guest bedroom
    Posts
    3,469
    +1
    2
    Yes, it sounds like something is jammed between the wear ring and impeller.

  4. #4
    holyfir's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Greenville, NC
    Posts
    11
    Yep, you got something sucked up in your pump/prop. I actually sucked up a round 2oz bottom rig sinker into mine one time. Luckily I was pretty close to the landing when it happened and I just idled back. Got her on the trailer and cranked her and sure enough out the rear spits a 2oz sinker thats been cut in half by the prop. Checked the wear ring and prop but no major visible damage. Made a test run afterwards and RPMs and speed were normal. Lucky that time I guess.

  5. #5
    eyeski's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    rhode island
    Posts
    22
    probably a bikini top

  6. #6

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Downers Grove & Momence, IL
    Posts
    194
    Quote Originally Posted by holyfir View Post
    Yep, you got something sucked up in your pump/prop. I actually sucked up a round 2oz bottom rig sinker into mine one time. Luckily I was pretty close to the landing when it happened and I just idled back. Got her on the trailer and cranked her and sure enough out the rear spits a 2oz sinker thats been cut in half by the prop. Checked the wear ring and prop but no major visible damage. Made a test run afterwards and RPMs and speed were normal. Lucky that time I guess.

    Whats a rig sinker?

  7. #7
    Treemn's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Coral Springs FL
    Posts
    3,325
    +1
    641
    Rig sinker is some style of fishing weight

    Cause I know it ain,t a bowl floater

  8. #8

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Downers Grove & Momence, IL
    Posts
    194
    Quote Originally Posted by Treemn View Post
    Rig sinker is some style of fishing weight

    Cause I know it ain,t a bowl floater
    Interesting I never heard the term before... But I don't fish and I'm new to Ski's..

  9. #9
    BlackHawk's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    AL
    Posts
    963
    +1
    2
    I'm sure you got a rag in there or something similar.

  10. #10
    HORSEPOWER JUNKIE 9secZO6's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Belle Chasse, La.
    Posts
    2,006
    +1
    1
    I have seen stripped splines on the shaft at the prop from improper engine placement.....would turn the prop at idle, but let's just hope something is in there

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 16
    Last Post: 07-13-2013, 11:24 PM
  2. what the hell is going on with me 07 rxp!? only 70.8 mph?!
    By bksbigboy69 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 31
    Last Post: 03-31-2012, 07:45 AM
  3. 2004 RXP will only get 54 MPH at 7300 RPMs
    By kingknine in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 07-16-2011, 08:17 AM
  4. 2006 RXP Losing MPH??
    By Saywoodj in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 07-07-2008, 12:15 PM
  5. Replies: 6
    Last Post: 07-06-2008, 09:48 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •