Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 17
  1. #1
    cawky's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    North East England
    Posts
    281

    check engine light and error code P0351

    Hi , went to start ski, and it would not turn over when I pressed the start button, I then put a metal screwdriver across the two terminals under the red covers below the fuse boxes and it started, I then checked the fuses and the starter 10 amp fuse was blown .I channged the fuse and the error code P0351came up with check engine light .

    Any Ideas what it could be?
    The ski is a RXP-X


  2. #2
    Top banana's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Sittingbourne United Kingdon
    Posts
    753
    +1
    1
    Quote Originally Posted by cawky View Post
    Hi , went to start ski, and it would not turn over when I pressed the start button, I then put a metal screwdriver across the two terminals under the red covers below the fuse boxes and it started, I then checked the fuses and the starter 10 amp fuse was blown .I channged the fuse and the error code P0351came up with check engine light .

    Any Ideas what it could be?
    The ski is a RXP-X

    Ignition coil 1

    Damaged coil, damaged circuit wires, damaged connector or damaged ECM output pins.
    ********
    Fault detected when the engine is running.

    Check for 0.85 to 1.15 ohms between engine connector pin 1 and ECM connector pin A-41.
    Check for 12 volts on pin 2 of coil connector.
    Refer to the service manual for more details.

  3. #3
    cawky's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    North East England
    Posts
    281
    thanks for that Top banana,

    I also have code 1690 showing also

  4. #4
    DaveC's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Central Oklahoma
    Posts
    2,362
    +1
    41
    Something about the VTS on the older skis, not sure if any of the codes will be similar on the X models

    http://greenhulk.net/forums/showthread.php?t=137

  5. #5
    cawky's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    North East England
    Posts
    281
    Hi , I checked fuse on number 1 cylinder and it was blown, changed it and ski ran fine all fault codes were gone and engine light was not showing, took it to the water and ran fine 8080rpm

    Thanks guys for the replys

  6. #6
    Quote Originally Posted by cawky View Post
    Hi , I checked fuse on number 1 cylinder and it was blown, changed it and ski ran fine all fault codes were gone and engine light was not showing, took it to the water and ran fine 8080rpm

    Thanks guys for the replys
    Now you have to figure out "what made the fuse go BOOM"? I wonder if that bottom Banana have the answer to that?

  7. #7
    Top banana's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Sittingbourne United Kingdon
    Posts
    753
    +1
    1
    Quote Originally Posted by cawky View Post
    thanks for that Top banana,

    I also have code 1690 showing also

    1690
    Damaged VTS, damaged circuit wires, damaged connector or damaged MPEM output pins.



    Check for 12 volts between system circuits 2-7 and 2-1 when VTS UP is activated.
    Refer to the service manual for more details.

  8. #8
    Top banana's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Sittingbourne United Kingdon
    Posts
    753
    +1
    1
    Quote Originally Posted by Jammer 1 View Post
    Now you have to figure out "what made the fuse go BOOM"? I wonder if that bottom Banana have the answer to that?

    Becareful Jammer posts will get deleted

  9. #9
    Top banana's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Sittingbourne United Kingdon
    Posts
    753
    +1
    1
    Quote Originally Posted by cawky View Post
    thanks for that Top banana,

    I also have code 1690 showing also
    Anytime im here to help

  10. #10
    Quote Originally Posted by Top banana View Post
    Becareful Jammer posts will get deleted

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Out for a ride...Check engine light and codes..
    By Urwheelman in forum 4-Tec Performance
    Replies: 12
    Last Post: 08-29-2012, 09:40 PM
  2. Getting a check engine light with no code.
    By nsschwenk in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 07-11-2012, 12:47 PM
  3. 2002 Genesis i Check Engine Light and low RPM
    By waterhead in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 2
    Last Post: 06-28-2011, 08:14 AM
  4. Check Engine light and performance issues Rxp Stage 3
    By trofodotiki in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 05-03-2011, 03:32 PM
  5. Check engine light and msg but no codE?
    By camar0 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 09-15-2008, 03:22 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •