Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    question about oil seals on closed loop water pump

    pulled off my impeller to install my open loop kit and upon unscrewing the wheels, the two seals behind it basically fell out, the main seal appears damaged. what would cause this to happen? kind of sucks because now i have to wait on two new seals.


  2. #2
    Ride Hard! aha's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Covina, Ca
    Posts
    2,009
    +1
    11
    Mine were damaged too... my pump had 12 hours on it... so yeah no idea why they go bad but I had Skat put in the triple bearing mod so as to help resolve the issue permantly.

  3. #3
    JFizzleJR's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    FL
    Posts
    8,628
    +1
    808
    He's talking about the water pump on the engine, not the jet pump. There's an impeller mounted on the engine inside the thermostat cover.

  4. #4
    Ride Hard! aha's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Covina, Ca
    Posts
    2,009
    +1
    11
    ahh my bad, not enough sleep last night.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 11
    Last Post: 04-12-2016, 09:11 AM
  2. Question about replacing seals on 148 jet drive (1996 SL700)
    By Premium2000 in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 7
    Last Post: 01-31-2013, 06:31 PM
  3. Question about oil pressure gauge tubing
    By Green Hulk in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 10-10-2012, 10:24 PM
  4. Question about oil tank when blocking off oil pump on '95 waveraider 700
    By nothingsleft in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 3
    Last Post: 07-09-2012, 01:16 PM
  5. Question about oil change on rxt
    By tank1 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 8
    Last Post: 06-28-2007, 09:27 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •