Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Kevan's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Lutz Florida
    Posts
    154

    9hrs Hard Start. Runs rough, then OK 10 seconds

    Tried to start ski and it acted like it was running on one cylinder. Shut off and tried again and same result. Tried it again and then 2 cylinders fired and then OK. No problem after that??? Any ideas guys Kevan


  2. #2
    benjahw benjahw's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Naples, Fl
    Posts
    467
    +1
    30
    time to change you plugs

  3. #3

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Boonton, NJ
    Posts
    4
    start it and let it run for a couple of seconds it should clear up. Mine is doing the same thing, its an exhaust gasket having mine replaced today. Its allowing water in the head pipe to trickle back down in to he motor when u shut it off causing it to foul a plug or two when it first starts than it clears up. Def get it fixed. Do your self a favor there's two gaskets down there replace them both a the same time, I only did one first and it ended up being the other one!

  4. #4
    Phantom Silver/Valiant Blue FTW! AllenUltra250X's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    67
    Agree- Time to change the plugs. Stock plugs were recalled.

  5. #5
    2005 RXT Red08Ultra250's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Dunedin, FL
    Posts
    908
    Quote Originally Posted by Kevan View Post
    Tried to start ski and it acted like it was running on one cylinder. Shut off and tried again and same result. Tried it again and then 2 cylinders fired and then OK. No problem after that??? Any ideas guys Kevan
    Its almost time for your 10 hr service anyways, so they should be changing the plugs. I wonder if this ethanol we have to run lately is causing anything?

  6. #6
    JET250's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Australia mate fair dinkum.
    Posts
    1,278
    +1
    2
    hey red is that an e10 blend, ie 10% ethanol, any change in performance or top speed numbers. thx.

  7. #7
    2005 RXT Red08Ultra250's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Dunedin, FL
    Posts
    908
    Quote Originally Posted by JET250 View Post
    hey red is that an e10 blend, ie 10% ethanol, any change in performance or top speed numbers. thx.
    I have not really had a chance to gps since the 10 percent ethanol has been recently added around here.

  8. #8
    JET250's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Australia mate fair dinkum.
    Posts
    1,278
    +1
    2
    Thanks, I'm guessing you have noticed no issues, ie detonation etc with the fuel, have you checked your plugs yet any discoluration. Be interested in your numbers if you get them.

    cheers.

  9. #9
    www.eastcoastpwc.net Scott's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    NJ
    Posts
    7,992
    +1
    455
    Since I bought my ski I been using Ethanol blended gasoline. No problems at all!

  10. #10
    www.eastcoastpwc.net Scott's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    NJ
    Posts
    7,992
    +1
    455
    Quote Originally Posted by davezforce View Post
    start it and let it run for a couple of seconds it should clear up. Mine is doing the same thing, its an exhaust gasket having mine replaced today. Its allowing water in the head pipe to trickle back down in to he motor when u shut it off causing it to foul a plug or two when it first starts than it clears up. Def get it fixed. Do your self a favor there's two gaskets down there replace them both a the same time, I only did one first and it ended up being the other one!
    +1 on the exhaust gaskets. I just blew out another one. This will be #3.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1996 kaw zxi1100 starts, runs, restarts. Then wait 5 minutes and it won't restart.
    By Norman in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 10
    Last Post: 08-03-2015, 02:48 PM
  2. Hard start rough running
    By Itowpolarismatrix in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 05-21-2013, 09:31 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 07-30-2012, 12:47 AM
  4. Replies: 3
    Last Post: 05-15-2012, 11:09 AM
  5. 96 SLX780 Rough Idle, Hard Start, and Miss
    By rickreeves1 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 23
    Last Post: 02-27-2008, 06:43 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •