Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 16
  1. #1

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ohio
    Posts
    6

    sl750 not going WOT

    I just bought a 93 sl750 and it's runs good and starts right up ushally and the thing will not go WOT , when i try to it just bogs out and about dies and if i try to leave it WOT it bogs and dies real quick.. idk where to start it seems to be getting fuel and everything but idk....

    i checked plugs... fine...

    i tryed to put new fuel in it...nothing

    i took the fuel pump off nothing in it ....Clean

    i checked fuel filter....Clean



    Thanks in adavnced

    Steve.


  2. #2
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    svaby, WELCOME tothe Green Hulk Forums!!!
    Don't keep trying to run it WOT before you know what the problem is. Short bursts only!!
    My guess is a plugged and deteriating (sp) fuel system.
    How's compression?
    Have you checked crank index?
    What are your max RPM's?

  3. #3

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ohio
    Posts
    6
    compression is sweet im getting like 110 in all 3 cyl and idk about
    the crank index ? or What RPMs im getting

    Thanx Ph2ocraft !

  4. #4

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ohio
    Posts
    6
    need more info !!!! lol

    anyone ???


    Greatly appreciate any advice !!!

  5. #5
    As others have said, be very careful -- it's quite possible that you have one or more main jets plugged or otherwise have a problem delivering WOT fuel flows -- in effect, you're leaning the engine out until it dies. Could easily be some detonation occuring just before it quits.

  6. #6

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ohio
    Posts
    6
    true true... should have thought of that.... thanks don't really work on to many 2 strokes... umm so i took off the lines going to the fuel rail and i blew compressed air though em and they seem to be flowing into the carbs ok

    ( i did plug the return while doing this)

    so where should i start then maybe take out the carbs and a rebuild ???
    they guy i got the ski from said he hardly ever rode it he dind even take it out this year yet

    Cliff notes: Where should i began now ?

    Thanks again tg2861

  7. #7
    She likes the bike. But the ski gets her wet!!!! xlint89's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Cleveland OH
    Posts
    17,329
    +1
    30
    Start with the carbs. If they have sat for quite a while, they may be "varnished" or diaphragms may be cracked.

    Definately go through them thoroughly. There's an online service manual in the tech section to walk you through it.

    And welcome to the Hulk...

  8. #8
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    We need information from you.
    What are the MAX RPM's you're running.
    You may be in limp home mode, knowing the RPM's will help us determine that.
    Have you verified you have spark on ALL cylinders?
    You need to make sure the carbs are clean and you have no fuel restrictions or leaks.
    Check the tech section and check the bulletins. Perform the fuel system upgrades and replace all the lines. Make sure the fuel selector switch works properly etc.

  9. #9
    She likes the bike. But the ski gets her wet!!!! xlint89's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Cleveland OH
    Posts
    17,329
    +1
    30
    93 750 didn't have limp mode Al.

  10. #10
    My ski is kinda doing the same thing... 93' SL650, messing with the carb settings make it better, but it wont go full out WOT without pumping the choke. Its definitely not getting enough fuel, but im not sure why or how to repair it...

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. absolutely, positively, will not go WOT in the water!
    By Octoarms in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 05-04-2015, 04:04 PM
  2. 95 Sl750 not running
    By jdsparks21 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 01-04-2009, 01:59 PM
  3. Why are we not going faster ???
    By MIARider in forum 4-Tec Performance
    Replies: 78
    Last Post: 07-03-2008, 05:13 PM
  4. Genesis, still not going over 3000 RPM ???
    By hajenhajen in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 8
    Last Post: 06-11-2008, 07:29 PM
  5. It`s not going to be SeaDoo...
    By Pale Rider in forum Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 11-23-2006, 11:31 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •