Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    dcjetski's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Northern VA
    Posts
    112

    XPL runs w/o lanyard in

    After Myrtle Beach I discovered that the ski doesn't turn off when the lanyard is pulled and sometimes it starts without it too.

    Thoughts?


  2. #2

    des post

    check the des post wires mine were eaten out by the salt water

  3. #3
    Duke's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Florida
    Posts
    10,004
    +1
    406
    Almost always a bad post.

  4. #4
    dcjetski's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Northern VA
    Posts
    112
    will do, thanks guys

  5. #5
    race24x's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Fayette, Maine
    Posts
    1,005
    I thought you couldnt get these things to run without the Dess key on no matter what. You can cross the post wires and get it to run without the lanyard?

  6. #6
    Tool Bag water worx's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sunny Fla
    Posts
    1,925
    +1
    66
    Quote Originally Posted by race24x View Post
    I thought you couldnt get these things to run without the Dess key on no matter what. You can cross the post wires and get it to run without the lanyard?
    No

  7. #7
    Paradise rider aruba yamaha's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Aruba
    Posts
    305
    +1
    2
    Quote Originally Posted by race24x View Post
    I thought you couldnt get these things to run without the Dess key on no matter what. You can cross the post wires and get it to run without the lanyard?
    Try it out. It's going to cost you only a new, $380 MPEM. The older yamaha's you can bypass, the sea doo's you can't.

  8. #8
    dcjetski's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Northern VA
    Posts
    112
    Just to follow up for future thread searchers...it was the DES post. Fast, easy and cheap problem to solve.

    Thanks for the advice guys.

  9. #9
    Moderated GPRXPJared's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Palm Harbor, Florida
    Posts
    1,226
    the salt water eats anything

  10. #10
    cigarlust's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Funky town (Fort Worth TX)
    Posts
    1,171
    +1
    2
    Plus it's a Sea-doo!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 08-31-2012, 08:18 PM
  2. 98 XPL runs on trailer not in water
    By JonnyRXT in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 9
    Last Post: 09-18-2009, 04:50 PM
  3. 99 xpl running kinda slow. questions??
    By TurboV6Sonoma in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 17
    Last Post: 08-31-2008, 06:23 PM
  4. 02 XPL runs great and then starts to slow down, help!
    By 4ringturncoat in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 2
    Last Post: 07-29-2008, 07:44 AM
  5. 2000 Virage, won't turn over with lanyard in
    By josephus in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 28
    Last Post: 07-12-2007, 05:24 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •