Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    philys21's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Salem County, NJ
    Posts
    150
    +1
    1

    Newbie with a problem, raider 1100

    Just wanted to say hi everyone, I'm looking forward to getting involved with the forum. I've been doing a lot of reading to try and learn as much as i can about my ski. Anyway I just got a 96 waveraider 1100 yesterday needs to be polished and the plastics need a little paint but the engine is great looking with no corrasion at all. I was feeling good about it till i took it out for a spin today. It idles fine and does 5mph no problem. When i went to open it up it ran great for about 5-10 seconds then stalled out. It would start back up but would stall out if i tried to go faster then 5-7 mph. The seller told me when i got it yesterday to drain the gas (gas is from last season with stabilizer in it) and put new plugs in, which I'm going to do I just thought it should still run fine for a quick trip. The fuel filter doesn't look that bad but I plan on replacing it anyway. Do you guys think it's just this or should I look into something else too? Thanks in advance.


  2. #2
    Moderator RX951's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    League City, Texas
    Posts
    16,066
    +1
    23
    Welcome to the forum. We have a few ole Skool Raider gurus that should be here shortly.

  3. #3
    old school big raider's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    dallas,tx
    Posts
    1,423
    Quote Originally Posted by philys21 View Post
    Just wanted to say hi everyone, I'm looking forward to getting involved with the forum. I've been doing a lot of reading to try and learn as much as i can about my ski. Anyway I just got a 96 waveraider 1100 yesterday needs to be polished and the plastics need a little paint but the engine is great looking with no corrasion at all. I was feeling good about it till i took it out for a spin today. It idles fine and does 5mph no problem. When i went to open it up it ran great for about 5-10 seconds then stalled out. It would start back up but would stall out if i tried to go faster then 5-7 mph. The seller told me when i got it yesterday to drain the gas (gas is from last season with stabilizer in it) and put new plugs in, which I'm going to do I just thought it should still run fine for a quick trip. The fuel filter doesn't look that bad but I plan on replacing it anyway. Do you guys think it's just this or should I look into something else too? Thanks in advance.
    welcome to the greatest old school forum in the world- could be alot of things so by process of elimination lets start with the obvious-yes drain the tank before you ride again and change plugs ngk br8hs but your problem sounds like the hose on your fuel pump is kinking(the one on the bottom of your fuel pump to your pulse fitting) replace with fresh hose and try again its notorious for this from the factory-keep us posted

  4. #4
    cheatin' piston popper addicted's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    north jersey
    Posts
    6,188
    +1
    176
    while you're at it, p.uill the 2 hoses off of the fuel sender and try blowing through them as you rotate the knob. make sure the valve isn't gummed up. Does the ski have a choke or primer? if you ride it again and it is still doing it, give it a shot of primer or half choke. if that clears it up you definitely have a fuel issue.

  5. #5
    philys21's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Salem County, NJ
    Posts
    150
    +1
    1
    Thanks. I will start with this stuff tonight. Is there any online manual?

  6. #6
    philys21's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Salem County, NJ
    Posts
    150
    +1
    1
    Well I tried those things and it ran a little better but it's still not running right. Same symptoms just will run a couple seconds longer till it stalls out. What's the next step?

  7. #7
    raiderteen's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Marion, Illinois
    Posts
    320
    +1
    5

  8. #8
    Rebuild the carbs and fuel pump, replace the fuel filter.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Can a 00 gp1200r mid shaft interchange with a 95 raider 1100 mid shaft base
    By Mvpxspeedy in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 07-24-2012, 04:32 PM
  2. Please Help with Ignition Problem(s) 1100
    By spham in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 7
    Last Post: 05-23-2010, 11:47 PM
  3. Ignition problem with 96 Raider 1100
    By waveraider386 in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 3
    Last Post: 09-02-2008, 08:18 PM
  4. NEWBIE with 1100 96 Raider
    By garyjeep in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 9
    Last Post: 05-23-2008, 10:26 PM
  5. Raider 1100 problems
    By Pistonwash in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 22
    Last Post: 03-18-2008, 08:53 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •