Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    I have pump problems

    I have a 2000 Virage TX. It has a 1200 3cyl. It has trouble taken off, holding idle, and will not reach top speed. I emptied the fuel water seprater and when I turned it over it took for ever for the fuel to fill it up. I thought it was the pumps and rebuilt them, but it still dose the same thing. It will not fill the fuel water bulb to the top anymore. Any thoughts.

    Mike


  2. #2
    SPEED KILLS, BUT YOU GET THERE QUICKER Keddano's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Cedar Rapids,Iowa
    Posts
    6,381
    +1
    23
    If this a carbed motor? When was the last the carbs are rebuilt? If it is do not run it till you go thru them,it sounds like a fuel delivery problem. Running it with a plugged carb will burn down a piston before you know it.Do a search here for fuel problems.

  3. #3
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,602
    +1
    1,277
    Quote Originally Posted by breezen269 View Post
    I have a 2000 Virage TX. It has a 1200 3cyl.
    It has trouble taken off, holding idle, and will not reach top speed.
    I emptied the fuel water separator and when I turned it over it took for ever for the fuel to fill it up.
    I thought it was the [fuel] pumps and rebuilt them, but it still does the same thing.
    It will not fill the fuel/water bulb to the top anymore...
    Check for air/vacuum leaks in the fuel system leading to the fuel/water separator, and to the fuel pump. Cracked hose, loose nipple connection, etc.

    Is the fuel/water separator itself not fully sealed?

    If you have fuel valve, it may be leaking air.

    If the fuel pump is pumping fluid, then the air in the fuel system should get moved through and purged out, unless there is a source of air leaking into the fuel feed.

  4. #4
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    Do your testing in SHORT bursts, do NOT hold it WOT or you may burn the engine down. Pull the carbs and verify the filters are clean along with the rest of the carbs.
    It's old enough you should be replacing all the fuel line and rebuilding the fuel pump.

  5. #5
    PolarisNut's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Lower Michigan
    Posts
    1,809
    Tempo fuel lines in 2000 were junk and were known for clogging the fuel system up. Mine only had 60hrs on it and it was already causing a problem.

  6. #6
    She likes the bike. But the ski gets her wet!!!! xlint89's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Cleveland OH
    Posts
    17,330
    +1
    31
    Viagra has been known to help others with their PUMP PROBLEMS....

  7. #7

    Thanks

    Thank you guys for all your info. I'm going to rebuild carb and replace all fuel lines to start.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. New to PWC, bought a 1997 STX 900 and have a Jet Pump problem
    By chevyman95 in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 08-12-2015, 01:06 PM
  2. Houston, you may have a problem!
    By Pistonwash in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 09-14-2008, 08:46 AM
  3. Still have a problem with my RXP.....
    By LiquidDI in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 07-04-2006, 01:18 AM
  4. Anyone have this problem?
    By Lurker in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 11-22-2005, 08:14 PM
  5. Anyone have this problem or knkow what this means.
    By Therock in forum 4-Tec Performance
    Replies: 21
    Last Post: 08-22-2005, 08:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •