Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 38

Thread: WANTED:250rpm

  1. #1
    GODOSIDIS's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Greece
    Posts
    735

    WANTED:250rpm

    On Thursday i was running 7750rpm all the time and i pulled 68.3GPS.
    On Saturday i was down to 7500rpm no GPS.
    Between the two days i took it to technician to block my bov with the R&D kit and install the R&D flat filter.
    After that my rpms dropped!
    Boost gauge climbed to 3 bars after 10 which is great but rpms suck.
    My guess is the technician fooked up something.
    Any ideas?

    Temps were same Thursday and Saturday.


  2. #2
    benjahw benjahw's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Naples, Fl
    Posts
    467
    +1
    30
    temps were the same BUT how was humidity? Seems the humidity affects our 250's more than anything. im losing rpm down here in florida now too. its hot, but real humid too.

    but i would think you still should see atleast 7700 with the perf. parts u have. ecspecially when u have good boost. MAybe oil level too high?

  3. #3
    Im hoping to get the r&d block off soon. Im in the same boat as you. i went out and tested the mph w/ a radar gun and they are at a consistent 7450 rpm and only running 64.6 mph..... (i have 2 250x's)..... im in phoenix AZ and we hardly have humidity...... Btw, I have the riva intake and exhaust and ride plate as well and still im running low, and my boost is at 10 lbs as it is now...... im at a loss pretty much other than trying the block off kit b/c Jetski Unlimited my dealer thinks its perfectly normal for them to be running that rpm...... ???

    good luck and post up your findings as it may help me as well.....
    Last edited by trdguykc; 06-24-2008 at 05:26 PM.

  4. #4
    Dubz1's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Southern California
    Posts
    2,509
    Quote Originally Posted by trdguykc View Post
    Im hoping to get the r&d block off soon. Im in the same boat as you. i went out and tested the mph w/ a radar gun and they are at a consistent 7450 rpm and only running 64.6 mph..... (i have 2 250x's)..... im in phoenix AZ and we hardly have humidity...... Btw, I have the riva intake and exhaust and ride plate as well and still im running low, and my boost is at 10 lbs as it is now...... im at a loss pretty much other than trying the block off kit b/c Jetski Unlimited my dealer thinks its perfectly normal for them to be running that rpm...... ???

    good luck and post up your findings as it may help me as well.....

    I constantly run at 10lbs of boost. this is on the stock meter. My rpm's seemed low on my sunday practice. 7550 ish. Speed was a little low as well. I was testin a different setup though.

  5. #5
    JET250's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Australia mate fair dinkum.
    Posts
    1,278
    +1
    2
    Quote Originally Posted by Dubz1 View Post
    I constantly run at 10lbs of boost. this is on the stock meter. My rpm's seemed low on my sunday practice. 7550 ish. Speed was a little low as well. I was testin a different setup though.
    Dubz mine was the same till I blocked that biatch bov off, now I see 12 all the time. now I see 7940 regularly.

  6. #6
    Take the time to smile sirbreaksalot's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Brisvegas
    Posts
    4,158
    +1
    598

    Red face

    Quote Originally Posted by JET250 View Post
    Dubz mine was the same till I blocked that biatch bov off, now I see 12 all the time. now I see 7940 regularly.

    after weekend max RPM recall was 8290 ,temp friggin cold,water 21c

    sh.t was it windy, humid jack all.

    waz

  7. #7
    Dubz1's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Southern California
    Posts
    2,509
    Quote Originally Posted by JET250 View Post
    Dubz mine was the same till I blocked that biatch bov off, now I see 12 all the time. now I see 7940 regularly.
    Damm! If I'm down 2lbs... Issue with me, I have no BOV...

  8. #8
    Dubz1's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Southern California
    Posts
    2,509
    Quote Originally Posted by JET250 View Post
    Dubz mine was the same till I blocked that biatch bov off, now I see 12 all the time. now I see 7940 regularly.
    skat trak impeller? which one?

  9. #9
    Take the time to smile sirbreaksalot's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Brisvegas
    Posts
    4,158
    +1
    598
    Quote Originally Posted by Dubz1 View Post
    Damm! If I'm down 2lbs... Issue with me, I have no BOV...

    belt tension, loose clamps, sure you have checked the normal areas

    but got to suggest anyway

    waz

  10. #10
    Dubz1's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Southern California
    Posts
    2,509
    Quote Originally Posted by sirbreaksalot View Post
    belt tension, loose clamps, sure you have checked the normal areas

    but got to suggest anyway

    waz
    Clamps are good. Gotta double check belt.

Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. I want my RXP to sound like this.. hahaha
    By VFX_Artist in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 08-14-2005, 10:05 PM
  2. Factory service manual for RXP wanted.
    By 06Busa in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 08-13-2005, 07:59 PM
  3. Is it a splash guard that I want?
    By Ed in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 05-27-2005, 07:10 AM
  4. Want to start modding
    By Compwhiz82 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 05-26-2005, 02:19 PM
  5. Just wanted to Thank Mark Underwood
    By Sunfunzoom in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 05-09-2005, 01:40 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •