Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 25
  1. #1

    Hhheeeellllppppp!!!!

    ok as the name states im the NEW GUY!! new to watercraft all together... i have a 96 sl780 that starts good and runs great to about half throttle and exactly 4150 rpm... and thats all.. the guage is a little whacky.. meaning u have to look at it a certain way to read the fuel and the 2nd number on the speedo but they are there.. when i say it stops revin at 4150 it sounds like its on the chip.. no idiot light or anything.. i have a service manual ordered but i would like to be on the lake this weekend.. PLEASE HELP!!!! please


  2. #2
    Moderator RX951's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    League City, Texas
    Posts
    16,066
    +1
    23
    welcome to the forum. sombody should be here shortly

  3. #3
    Save some time/money and download a manual from here http://www.mattmans.com/polaris/upload/

    Oh and Welcome to the HULK!! The fellas on here kick F'n A$$!!!!
    Last edited by bbrown2804; 06-24-2008 at 07:39 PM.

  4. #4
    SPEED KILLS, BUT YOU GET THERE QUICKER Keddano's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Cedar Rapids,Iowa
    Posts
    6,381
    +1
    23
    Welcome FNG, I would first cover you basics. Run a compression test,(all cyl.should be with in 10% of each other)Fresh Plugs,remove the boots from your wires and trim them back about a 1/4" and reinstall the boots. Check your fuel seperator(located by the top rear of the seat),see if there is any water in it.(if so drain and clean the tank). Then if that doesn't take care of it you may need to do some carb rebuilding.Or look for a weak coil,etc.

  5. #5
    Its better to burn out than fade away christian79's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Marysville Ohio
    Posts
    698

    Limp mode?

    Do a search for limp mode.

  6. #6

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Homer Glen Il.
    Posts
    8,702
    +1
    109
    yep sounds like it's going into limp mode , low fuel , low oil or running hot are some of the syptoms thats cause it to go into limp mode if you open the electrical box and disconnect the gray wire and then test ride it and see if that cures it if so you need to chect the above for being bad .

  7. #7
    SPEED KILLS, BUT YOU GET THERE QUICKER Keddano's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Cedar Rapids,Iowa
    Posts
    6,381
    +1
    23
    The '96 SL780 has Limp mode,I didn't think so....Man,I can't remember anything.

  8. #8

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Homer Glen Il.
    Posts
    8,702
    +1
    109
    Quote Originally Posted by Keddano View Post
    The '96 SL780 has Limp mode,I didn't think so....Man,I can't remember anything.
    i think it does

    the manual says it will go only 4200 rpm because of either low fuel or heat .

    and yes it does have the gray wire
    Last edited by 785 lugs; 06-24-2008 at 08:14 PM.

  9. #9

    findings so far...

    did comp check rear cyl 125 mid 118 and front 123...
    fuel bowl had a little trash but nothing unusual..
    trimmed plug wires.. all leading to no changes....
    any other ideas??? all help is GREATLY appreciated!!!!!!

  10. #10
    She likes the bike. But the ski gets her wet!!!! xlint89's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Cleveland OH
    Posts
    17,327
    +1
    29
    Welcome to the Hulk new guy.

    You're in limp mode. I'm willing to bet your MFD red light is flashing with fuel displaying. More than likely the fuel float is "gas logged" and is sinking even though the tank is full.

    Randy at Watcon.com has new floats for around $18.

    Try this test, open the black elec box above the battery. Remove the grey wire coming from the CDI (small black box) and remove it from the circuit board. Close the elec box back up, making sure to not pinch any wires, and let us know if that helped it.

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •