Results 1 to 8 of 8

Thread: 1995 Sl 750 Mfd

  1. #1

    1995 Sl 750 Mfd

    I have a 1995 SL 750 and the MFD no longer works at all. I have owned for about 8 years and 6 years ago the speedometer, fuel, and oil functions stopped, over this last winter the whole thing went dead. Common theme with both times was a battery that went dead.

    I saw where there is a procedure for diagnosing the problem starting with checking the fuses in the "black box" on top of the battery. Does this fix apply to the SL750 and are there any issues with keeping this box watertight once it is opened?

    Any other suggestions as to the best way to diagnose/fix the problem with the MFD?

    Thanks


  2. #2
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    3 WELCOME to the Green Hulk Forums!!!

    First check for power and ground to the MFD.
    Position one is red/purple and that will be +12volts
    Position two is blackand will be ground
    If there is no power to the red/purple split the electrical box and check the 1/4 amp fuse.
    If you have power and ground to the MFD, disconnect the electrical for 2 hours and plug it in again, press the mode button and see if it comes to life.
    If it doesn't fire up, look at replacing the MFD.

  3. #3

    Thanks

    Thanks - I will try that

  4. #4

    Results

    The 1/4 amp fuse was blown in the electronic box - I replaced that and the MFD came back but very faintly, I was able to set the clock and it shows hours, RPM, and trim - it is still saying low pwr - but voltage is fine. Time for a new/rebuilt MFD?

  5. #5
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,599
    +1
    1,276
    Quote Originally Posted by RPOLS3 View Post
    The 1/4 amp fuse was blown in the electronic box - I replaced that and the MFD came back but very faintly, I was able to set the clock and it shows hours, RPM, and trim - it is still saying low pwr - but voltage is fine. Time for a new/rebuilt MFD?
    You can do an MFD reset, that sometimes fixes the Lpwr indication.

    Either unplug the MFD from the battery for at least two hours, or use the front panel button sequence method.

    Do a search for MFD reset, should find the details.

  6. #6
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    You will need to do the re-set procedure on the Lopr deal.

    Press and hold both buttons until the CAL lights up and then while holding the right button, press the left 3 times and you should see the voltage correct itself. Sometimes you must do this procedure a few times but it should re-set the voltage meter.

  7. #7

    Thanks

    Thanks will try -

  8. #8

    No luck

    Tried resetting this morning - no luck, thanks anyways.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1995 SL 750 & 1996 SL 700 Power Trim
    By vector in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 07-17-2009, 10:34 AM
  2. Need info on 1995 SL 750
    By vector in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 07-05-2009, 08:37 PM
  3. F/s 1995 sl 750
    By streetfighter in forum Polaris Classifieds
    Replies: 0
    Last Post: 11-06-2008, 07:09 PM
  4. Another 1995 SL 750 Project
    By Larsonator in forum Polaris Projects
    Replies: 55
    Last Post: 07-15-2008, 08:08 PM
  5. 1995 SL 750. worth saving?
    By Larsonator in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 25
    Last Post: 08-07-2007, 10:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •