Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 31

Thread: whistle in RXPX

  1. #1

    whistle in RXPX

    HI everybody, i am new here.


    I bought rxpx and made break in for 10 hours.

    After i bought:
    power filter kit
    exhaust
    50 lb injectors
    ECU
    opas removal kit
    2* pump wedge
    15\22 impeller
    81 pump ring


    and my dealership installed it. yesterday i was going on my jet ski for 10 minutes and it was fast and i liked it, after i started playing with it(360 spins and so on). And it began very strange sound like very loud whistle from engine it seems for me like turbo whistle, and max rpm is about 5000.


    What it could be? i opened seat and what i could see that all hoses and tubes is ok...

    if someone had same problem please help



    thanks
    Last edited by skatsuba; 06-28-2008 at 09:32 AM.


  2. #2

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Romeo, Michigan
    Posts
    14
    I just had the same problem on mine after the 10 hour service, which really irritates me...because they claim they go over everything and make sure its tight....but it was one of the tubes for the supercharger...i know there was an issue of clamps...and some sort of recall, but i guess check and see if its just off...or if somethings broke/torn before you waste good water time of it sitting at the dealer....like i did.

  3. #3
    Moderated GPRXPJared's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Palm Harbor, Florida
    Posts
    1,226
    Quote Originally Posted by skatsuba View Post
    HI everybody, i am ne here.


    I bought rxpx and made break in for 10 hours.

    After i bought:
    power filter kit
    exhaust
    50 lb injectors
    ECU
    opas removal kit
    2* pump wedge
    15\22 impeller
    81 pump ring


    and my dealership installed it. yesterday i was going on my jet ski for 10 minutes and it was fast and i liked it, after i started playing with it(360 spins and so on). And it began very strange sound like very loud whistle from engine it seems for me like turbo whistle, and max rpm is about 5000.


    What it could be? i opened seat and what i could see that all hoses and tubes is ok...

    if somone had same problem please help



    thanks
    while for 1:YOUR DELEARSHIP INSTALLED IT . 2: post a video and so people can help you. check if there is any compression or if the sparkplugs are tight and not losse. for 3: you said turbo. there is no turbo just a stock supercharger

  4. #4
    beachbum0286's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Brigantine NJ
    Posts
    944
    +1
    1
    Go check your hoses again. My bet is that the hose from your supercharger to your IC blew off at the surpercharger.

  5. #5
    Moderated GPRXPJared's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Palm Harbor, Florida
    Posts
    1,226
    Quote Originally Posted by beachbum0286 View Post
    Go check your hoses again. My bet is that the hose from your supercharger to your IC blew off at the surpercharger.
    yea that could do the trick

  6. #6
    jpeconsult's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Pineville, LA
    Posts
    5,448
    +1
    1
    You put on an aftermarket ECU and now only have 5000 RPMs? Sheesh! Someone with better ECU experience will chime in. It sounds like something has come loose after doing 360's though. I know you checked all the hoses, clamps, etc., but check everything again. This time put your hand on each one. Although one may appear tight, it may not be. Do this until someone else replies. --jeremy

  7. #7
    i will try today to screw once more all tubes, but there are too much tubes.
    can you help me and show some pics what tube it might be exactly?

  8. #8
    speedskixp's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    venice fl.
    Posts
    8,117
    +1
    120
    I dont have pics but it will be one of the tubes either from the supercharger to the intercooler or from the cooler to the throttle body.
    All of this is located behind the engine. The intercooler is located in the rr. It is big and aluminum and has 2 2 1/2 in rubber hoses attached. Check these 2 hoses on both ends. Replace these clamps with some good ones.

  9. #9
    ctriverguy's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Ipswich, Massachusetts, United States
    Posts
    1,509
    +1
    8
    Quote Originally Posted by beachbum0286 View Post
    Go check your hoses again. My bet is that the hose from your supercharger to your IC blew off at the surpercharger.

    my money is on this... either tighten the snot out of em or pick up some better ones..

  10. #10
    West Texas RXP skoepp's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    west texas
    Posts
    12,019
    +1
    149
    Your intercooler hoses

    This is the only pics i could find. The intercooler is silver thing in the back at top. Check both 2.5 inch black hoses connecting to intercooler and then on the other end of hose connecting to Super Charger and to Throtle body.

    When get time buy 4 x 3 inch T clamps and replace oem clamps for those hoses i just stated.
    And get 2 x 4.5 inch T clamps for the water box connection.
    Best insurance you can buy to keep this from happening again.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	DSC05537.JPG 
Views:	56 
Size:	561.4 KB 
ID:	80259   Click image for larger version. 

Name:	DSC05538.JPG 
Views:	61 
Size:	585.7 KB 
ID:	80260  
    Last edited by skoepp; 06-28-2008 at 10:28 AM.

Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Drilling holes in RXPX 260 for more air?
    By MPower in forum 4-Tec Performance
    Replies: 30
    Last Post: 09-15-2014, 02:44 PM
  2. FS Seadoo rxpx in the uk
    By 107racing in forum Sea Doo 4Tec Skis
    Replies: 1
    Last Post: 10-08-2009, 10:11 AM
  3. where to put the 02 sensor in the rxpx exhaust?
    By dav_dman in forum 4-Tec Performance
    Replies: 6
    Last Post: 07-26-2009, 03:40 PM
  4. Low oil in RXPX
    By monaroman76 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 06-23-2009, 11:51 AM
  5. Anybody with RXP running the RXPX washer in the Pump
    By Sirhc7897 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 04-20-2009, 04:08 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •