Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    Question 05 scic running rich

    Start of a new season. Took her out to blow off the dust from storage over the winter. Ran fine at first but 1.5 hrs in to the fun the boat started sputtering and lost spark. We limped into the dock and got home. We charged battery (was at 70% / 12.3 Volts according to charger), and changed plugs.
    Took back to lake next day and run like a new boat... for about an hour. After that same problem, paddled in off the lake. Checked battery same condition and pulled spark plugs. Spark plugs were covered in dry carbon ( no porcelain visible).
    This is the first time any issues with the boat. Anything I should look at before traveling to the repair shop. Any help would be appreciated.
    To clarify: I have a 05 Sportster SCIC.
    Last edited by Giligan; 06-30-2008 at 01:04 AM. Reason: clarification


  2. #2
    Doo It Till It Hurts! holdnon72's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    South Jersey
    Posts
    486
    Did you have fuel stabilizer in your gas tank over the storage period?

  3. #3
    Try running some seafoam through it via gas tank. That stuff is amazing.

  4. #4
    Check the voltage at the battery when the engine is running,maybe a charging issue and its dying on you after the batt runs down.

  5. #5
    HORSEPOWER JUNKIE 9secZO6's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Belle Chasse, La.
    Posts
    2,006
    +1
    1
    Quote Originally Posted by atom1234 View Post
    Check the voltage at the battery when the engine is running,maybe a charging issue and its dying on you after the batt runs down.
    sounds like the rectifier is bad, running the battery down will cause loss of rpm and overly rich condition due to weak ignition. There should also be a fuse for the charging system......

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Polaris SL650 Fuel Mixture (running Rich)
    By danwann in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 06-16-2008, 06:50 PM
  2. 05 rxp running bad
    By Nadroj in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 05-11-2008, 09:37 PM
  3. 05 rxt runs rough
    By newskiier in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 05-09-2008, 08:54 PM
  4. running rich?
    By shhr in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 06-02-2007, 10:20 PM
  5. Exhaust & Intake 05 SCIC
    By Djames in forum Sea Doo Sport Boats
    Replies: 3
    Last Post: 05-20-2007, 10:04 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •