Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    digger
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    London Ontario
    Posts
    28

    1996 Polaris sltx 1050

    I Got a problem ,can any one help.I have a totally rebuilt stock 1050 engine.oem parts.Im running it with a hotseat alum water box.When i ease up on the throttle from idle to plane.The engine bogs from 2400-3500RPM.If i fludder the throttle I get through the bog and reach 56mph/6750rpm.If i hammer it from start it boots right to 56mph no bog..if i slow down gradually it bogs at 2400-3500rpm.When it bogs if i do not fludder the throttle it will slow right down and stall out..Any Imput would be Great..I do not have a stock waterbox,i would be interested to buy [email protected] Im running high oct fuel,polaris mix oil,correct fuel/oil mix,proper plugs.. Thax Guys


  2. #2
    AWA Member 32DegH2O's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Minneapolis, Mn.
    Posts
    2,008
    +1
    5
    I believe there was a bulletin by Polaris that addresses this issue in which they suggest changing the mid jet in the carbs. Look under the Tech section for this as I believe ph2ocraft (Al) posted this bulletin.

  3. #3
    AWA Member 32DegH2O's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Minneapolis, Mn.
    Posts
    2,008
    +1
    5
    Here is the post:

    http://www.greenhulk.net/forums/showthread.php?t=15444

    Need to get the service bulletin that the post references to see what it tells you to do.
    Last edited by 32DegH2O; 07-02-2008 at 08:50 PM.

  4. #4
    Could this be the prob with my 98 slxh, sounds about the same?????

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1996 Polaris SLTX 1050
    By jasonmd13 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 30
    Last Post: 04-20-2013, 01:10 PM
  2. 1996 Polaris SLTX 1050- Riding Low? Whatcha think??
    By jasonmd13 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 04-14-2013, 08:54 PM
  3. 1996 Polaris SLTX 1050 Problems
    By an32088 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 16
    Last Post: 06-15-2012, 02:31 AM
  4. 1996 polaris sltx 1050 runs bad after 10 minutes if hard riding
    By gvnitup in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 06-25-2010, 09:52 AM
  5. 1996 Polaris sltx 1050 problem
    By John0227 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 06-09-2010, 02:39 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •