Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    wavehummer's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Phila. PA 19154
    Posts
    594

    2005 rxp start up rpms HIGH and ski doesnt move

    Asking this for a friend, when you go to take off with the ski the rpms rev up almost to limit and ski barely moves...ski shudder/vibrates...once you start off slow and gradually get to speed it seeks ok..

    Any Ideas?


  2. #2
    wavehummer's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Phila. PA 19154
    Posts
    594

  3. #3
    West Texas RXP skoepp's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    west texas
    Posts
    12,019
    +1
    149
    check you pump for something in there. check wear ring and prop for wear or damage.

  4. #4

    Join Date
    May 2008
    Location
    metairie,la
    Posts
    709
    +1

  5. #5
    wavehummer's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Phila. PA 19154
    Posts
    594
    You think it could be the pump? also, this ski was in a wreck and had water in it.

    Could it be drive shaft, SC, ???

  6. #6
    2007 RXP whitetail10's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Morgan City, LA
    Posts
    69
    Sounds like a cavitation problem. The engine is reving but it is not processing the water. I would check prop, wear ring, and make sure that everything dealing with the pump is tight first.

  7. #7
    Perhaps your prop came loose

  8. #8
    Banned User
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Crest Hill, IL
    Posts
    9,512
    +1
    215
    check carbon seal also...

  9. #9
    wavehummer's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Phila. PA 19154
    Posts
    594
    Prop was tore UPPPPPPPPPPPP...thanks for the input guys

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2005 rxp grinding noise from back of ski help plz
    By Pikerx in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 07-23-2016, 04:26 PM
  2. Replies: 3
    Last Post: 06-14-2014, 03:36 PM
  3. High rpm start up&bad prop spin?
    By N8T in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 07-28-2012, 08:17 AM
  4. 2005 RXP starting issue
    By Tedbo68 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 06-18-2011, 01:55 PM
  5. Engine cranks ski doesnt move
    By FASTRTHNU2 in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 06-21-2010, 07:11 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •