Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1

    won't charge battery

    i just bought a 96 xp 800 it won't charge the battery none of the gauges work and it doesn't beep with the dess key but starts and runs awesome any ideas


  2. #2
    flyin' the friendly skies airbornexp's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Mahomet, Il. USA
    Posts
    6,004
    +1
    163
    Welcome to the Hulk!
    Sounds like the stator on the front of the motor needs replaced. Open the grey box in the front. there are a couple of fuses up there too. The gas gauge probly works it the sending unit in the tank that usually takes a crap. there is a thread at the top of the 2stroke section that addresses how to fix that. The VTS gauge you dont really need, but if you want it to work its usually the gauge itself.
    Last edited by airbornexp; 07-06-2008 at 09:35 PM.

  3. #3
    i can't see it being the stator its almost like there is no power going anywhere

  4. #4
    Did you try a new voltage regulator. Even if that's not the problem, for 40 bucks it's nice to have if ever the stock one does give in. As for the guages, if you lift the front cover up you will see 8 little hex bolts holding a plastic plate up in place. Get inside there and check if there are any plugs that popped apart or weren't properly connected to begin with. Also I have had wiring issues where the harnesses from the guages leave the handlebar area. They were repaired when I bought the ski but right away from where they leave the area mentioned there was a major repair job done in there.

  5. #5
    i checked all the conections the are all good as for the voltage reg i plan on testing it tomorrow

  6. #6
    96XPSS's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Warner Robins, GA Home of the 2007 All-Star Little League World Champions!
    Posts
    4,361
    Quote Originally Posted by 96xp800 View Post
    i just bought a 96 xp 800 it won't charge the battery none of the gauges work and it doesn't beep with the dess key but starts and runs awesome any ideas
    No two beeps when you plug in the lanyard?

    Welcome to the forum!

  7. #7
    nope no beeps but it starts

  8. #8
    96XPSS's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Warner Robins, GA Home of the 2007 All-Star Little League World Champions!
    Posts
    4,361
    Split the gray box open and verify there is actually an MPEM in there.

    It may be straight-wired. Do you have a lanyard off a different ski to test?

  9. #9
    ya i tried my buddys off his xp

  10. #10
    96XPSS's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Warner Robins, GA Home of the 2007 All-Star Little League World Champions!
    Posts
    4,361
    Quote Originally Posted by 96xp800 View Post
    ya i tried my buddys off his xp
    And it worked too? Duh....

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Msx150 battery won't charge
    By Dougied in forum MSX/Matrix
    Replies: 8
    Last Post: 07-03-2017, 01:49 PM
  2. Battery won't charge
    By FLSUN in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 11-28-2009, 02:02 PM
  3. Battery won't charge
    By rivermann50 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 17
    Last Post: 04-19-2009, 10:42 AM
  4. Ultra 150 Battery not charging/battery light flashing
    By kcoleman10 in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 02-13-2009, 01:18 AM
  5. 96 XP Engine Not Charging Battery
    By 1996SLTX in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 9
    Last Post: 03-07-2008, 07:46 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •