Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1

    Help! 1996 Kawasaki 900 ZXi sound change and power loss

    Well this is my first year owning it and i had it out for like the 5th time and when i was out there it quieted down and lost power. It was all of the sudden, i thought it was gonna die when i was out there and the sound started changing...i was able to do 58mph(on smooth water) now it will only go 45. This is the first year it has seen lots of use in 2 years. It has oil and it doesnt not have any noticeable problems except the ones listed. what could be the problem, Spark plugs??? i have no idea what to do so please help.

    heres a pic



  2. #2
    inspecto's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    way down on the Suwannee River
    Posts
    67
    check your exhaust hose going from the water box out the back, it was the same on my 1100 zxi years ago, good luck

  3. #3
    Quote Originally Posted by inspecto View Post
    check your exhaust hose going from the water box out the back, it was the same on my 1100 zxi years ago, good luck
    that would cause it to do this all of the sudden? do they rip or something?

  4. #4
    btldigger's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    lebanon tn.
    Posts
    1,641
    Change plugs sounds like you fouled one. When ridding you can stop and feel the plug bases if one is noticeably cooler then its probably fouled and not firing. A burned exhaust coupler would probably cause it to die completely.

  5. #5
    axgrider73's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    2,059
    Do a compression check. just to be sure.

  6. #6
    I changed the plugs and tested compression. It was the plugs they were fried, i ran 87 oct and thats what killed them, also the compression is fine 123,123,124 and now it runs like new. ALso, water is coming out of that little hole on the side to show its running the way it should thanks for the info guys

  7. #7
    axgrider73's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    2,059
    Glad to hear it was an easy fix.

  8. #8
    did you stop using 87 gas

  9. #9
    steve45's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Texas
    Posts
    5,014
    +1
    285
    This is an old thread. However, that engine is designed to run on 87 octane fuel.

  10. #10

    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Kansas City
    Posts
    57
    Quote Originally Posted by steve45 View Post
    This is an old thread. However, that engine is designed to run on 87 octane fuel.
    What about the 95 model year? same thing? I was wondering what fuel to run. My choices in KC are 87, 89, and 91.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. FS 1996 Kawasaki 900 ZXi Jetski Part-Out (**FREE HULL**)
    By grumpy_steven in forum Kawasaki Classifieds
    Replies: 1
    Last Post: 11-08-2011, 11:17 AM
  2. 1996 kawasaki 900 zxi bendix
    By bangon61 in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 05-16-2011, 06:35 AM
  3. 1996 kawasaki 900 zxi
    By lnsmman58 in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 06-22-2010, 09:49 PM
  4. FS 1996 Kawasaki 900 ZXI jet ski
    By Krohbar in forum Kawasaki Classifieds
    Replies: 4
    Last Post: 05-24-2010, 01:17 PM
  5. Kawasaki 900 zxi steering and trim problem
    By tom oswald in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 07-29-2009, 07:22 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •