Page 1 of 5 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 47
  1. #1

    new 08 Ultra 250x no power

    I bought a new ultra last thursday, and have put a total of 4 hrs on it. The ski will not go over 6k rpms, 49.4 mph on the gps and no real power. It has been that way since it first hit water. I tried the breaking in going through the rpms and like i said nothing past 6k. I even tried swapping the slo key to see if there was a mistake. I took it in to the dealer today and the wait begins. Anyone had this problem, or any info/wisdom on this.
    Thanks
    New Ultra 250x owner, and new to the forums
    Last edited by Greenslip; 07-22-2008 at 07:59 PM.


  2. #2
    It would be best to have them look into it. Sounds like a plug issue right out of the box.

  3. #3
    Thanks for the reply, i will make sure that the plugs get looked at. I hope that it is a small issue.
    Last edited by Greenslip; 07-22-2008 at 08:53 PM.

  4. #4

    Join Date
    May 2007
    Location
    Orange County, CA
    Posts
    201
    Is your boost getting up to 11 psi when you rev it?

  5. #5
    DavyBoy's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Northern NJ
    Posts
    108
    Isn't there a breakin period of 5 hours before the ski will run on the fast key ?

  6. #6
    halfassjack's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Nicholasville, Ky.
    Posts
    549
    Quote Originally Posted by DavyBoy View Post
    Isn't there a breakin period of 5 hours before the ski will run on the fast key ?
    It should run wide open balls to the wall right out of the crate if you wanted to.

  7. #7
    inchadeboca's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    miami
    Posts
    555
    +1
    2
    u should of bought a 15f and not a 250x

    just kidding..... welcome to the forums. sucks to have a new ski at the dealer already, but it happens. seems like something simple, but either way keep us posted.

  8. #8
    JET250's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Australia mate fair dinkum.
    Posts
    1,278
    +1
    2
    Quote Originally Posted by halfassjack View Post
    It should run wide open balls to the wall right out of the crate if you wanted to.
    as you should after a warm up.

  9. #9
    Well got the ski back today, they changed all spark plugs/oil/and said they cleaned ic. Cost $0 but will have to see what happens this weekend on the water. Have less than an hour left on break-in. Thanks all for the replies, will keep you informed. Whether it wroks great or going back to shop.

  10. #10
    SE TX Rider's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Beaumont, TX
    Posts
    274
    Quote Originally Posted by Greenslip View Post
    Well got the ski back today, they changed all spark plugs/oil/and said they cleaned ic. Cost $0 but will have to see what happens this weekend on the water. Have less than an hour left on break-in. Thanks all for the replies, will keep you informed. Whether it wroks great or going back to shop.
    Good news Green! I just got my ski back from the shop as well. Loose hoses to IC. They took the ski out to the water themselves to test it. Hopefully they did the same. I would hope they wouldn't send you back with a messed up ski w/o testing it first. Good luck.

Page 1 of 5 1 2 3 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 08 Ultra 250x - No Power at Dash, Fuse Blowing
    By TNFama in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 08-15-2015, 07:58 AM
  2. Ultra 250x no power (only 8 mph)
    By Trailblazer190 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 10-21-2013, 10:57 PM
  3. 2008 Ultra 250X No Power At All
    By Bonnell65 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 10
    Last Post: 09-10-2013, 08:40 AM
  4. I need a new jet pump for my 08 Ultra 250X "options" ?
    By JETFX in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 02-25-2011, 05:39 AM
  5. ultra 250x no power???
    By jzjonathan in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 09-13-2010, 10:10 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •