Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    1600Lisbon, Portugal - Europe
    Posts
    210

    7320rpm then engine stops,no sparks

    2004 GP1300R
    Was running 72mph 7320rpm full throtle,on the sea,farway from the coast,red light warning(electrical symbol on Gauge),then stops engine.Lucky 10m. later a fisherman pass by,and give me a lift to land.
    Checked out on land no sparks on plugs.
    Mods: 150psi oem head,ported cyl's,3ºtiming key,EFI fuel controller(9,7,7,9)stock main airbox only, D-plate,impros 13/21 concord,single R&D intake+pumpshoe,riva1300 ride plate.First place to look at? Cables,battery ok,but no fuel on fuel filter?
    Happens to someone on the forum before?
    Last edited by jbracing; 07-25-2008 at 08:49 AM.


  2. #2
    "Hustler" Inkaddict's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    NJ
    Posts
    4,712
    +1
    26
    Quote Originally Posted by jbracing View Post
    2004 GP1300R
    Was running 72mph 7320rpm full throtle,on the sea,farway from the coast,red light warning(electrical symbol on Gauge),then stops engine.Lucky 10m. later a fisherman pass by,and give me a lift to land.
    Checked out on land no sparks on plugs.
    Mods: 150psi oem head,ported cyl's,3ºtiming key,EFI fuel controller(9,7,7,9)stock main airbox only, D-plate,impros 13/21 concord,single R&D intake+pumpshoe,riva1300 ride plate.First place to look at? Cables,battery ok,but no fuel on fuel filter?
    Happens to someone on the forum before?
    It happened to me at 74+ mph... My screen flashed code 18 (tps) My cable slipped and took it out of spec cutting spark... Shutting down at those speeds is crazy $hit

  3. #3
    GPryan's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Prairieville, LA
    Posts
    1,052
    +1
    25
    At what RPM does your red light come on at? 9 on the last POT seems alittle high.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Spark then no spark 98 wave venture 1100 New motor.
    By chrishoward81 in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 1
    Last Post: 04-15-2011, 09:23 PM
  2. No spark from spark plugs the engine will not start?
    By Discokaj in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 0
    Last Post: 07-29-2010, 03:08 PM
  3. 1996 Seadoo speedster no spark on Port engine (717)
    By ktyamaha36 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 1
    Last Post: 03-19-2010, 07:21 PM
  4. sparks once and then no spark
    By basscase35 in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 1
    Last Post: 11-17-2008, 07:59 PM
  5. Engine cranks - but no spark
    By croskel in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 07-12-2006, 01:36 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •