Results 1 to 7 of 7

Thread: low rpm

  1. #1

    low rpm

    I have an 07 ultra 250 w/ 50 hrs. , riva stage 1 kit including free flow exhaust, adjusted BOV, holes filled on ride plate, 1 degree wedge. Max rpm i have ever gotten is 7690. Max gps speed is 67.5 mph. I know its hot and humid in Texas but I think it should do better. I want a 70 mph ski and w/ these mods I should have one. Any answers?


  2. #2
    www.eastcoastpwc.net Scott's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    NJ
    Posts
    7,992
    +1
    455
    Quote Originally Posted by jerry k View Post
    I have an 07 ultra 250 w/ 50 hrs. , riva stage 1 kit including free flow exhaust, adjusted BOV, holes filled on ride plate, 1 degree wedge. Max rpm i have ever gotten is 7690. Max gps speed is 67.5 mph. I know its hot and humid in Texas but I think it should do better. I want a 70 mph ski and w/ these mods I should have one. Any answers?
    1 welcome to greenhulk
    2 Search for low rpms in the 250 forums. I bet you'll find your answer!

  3. #3
    ercBOOSTED's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Pittsburgh, Pa
    Posts
    1,093
    +1
    3
    That speed is close to what you should be getting in these temps. You say you adjusted the BOV. Did you adjust the stock one or did you block off. Adjusting the stock one has not worked for many people. If that what you did, I would go ahead and block it off. Also, you say you have the stage 1 kit. Did you install the intake grate that goes along with it? If so, that will scrub your speed 1-2 mph. Next, you need to get more air to the engine. Try the cold air flat filter. Also, look at the RAM air mod. There are many things out there for you to check out. Check skips page.

  4. #4
    ercBOOSTED's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Pittsburgh, Pa
    Posts
    1,093
    +1
    3
    Also, check your gaskets. They have been a big cause of lost rpm's. Also, at 50 hours you may want to check the gap between the impeller and the pump housing. Could be worn too much.

  5. #5
    sportman's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Abu Dhabi-UAE
    Posts
    333
    Quote Originally Posted by jerry k View Post
    I have an 07 ultra 250 w/ 50 hrs. , riva stage 1 kit including free flow exhaust, adjusted BOV, holes filled on ride plate, 1 degree wedge. Max rpm i have ever gotten is 7690. Max gps speed is 67.5 mph. I know its hot and humid in Texas but I think it should do better. I want a 70 mph ski and w/ these mods I should have one. Any answers?
    Your RPM is very close to what i get though my top speed is 64 mph on GPShow hot is in Texas now adays here where i live is 120 F and 90% humidity

  6. #6
    GODOSIDIS's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Greece
    Posts
    735
    Quote Originally Posted by jerry k View Post
    I have an 07 ultra 250 w/ 50 hrs. , riva stage 1 kit including free flow exhaust, adjusted BOV, holes filled on ride plate, 1 degree wedge. Max rpm i have ever gotten is 7690. Max gps speed is 67.5 mph. I know its hot and humid in Texas but I think it should do better. I want a 70 mph ski and w/ these mods I should have one. Any answers?
    In real world you are fine.
    In brochure world you should be 70+.

  7. #7
    SE TX Rider's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Beaumont, TX
    Posts
    274
    I went out today and pulled out 7640RPMs on my very first run. Then after that I couldn't get over 7500. Speed was 65.6mph. I live in southeast texas, so our humidity and temp should be about the same. You should still be pulling higher numbers with your set up. I assume. I know this thread is old, but I didn't want to start a new thread of the same thing. Have you solved your problem yet?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Low RPM's
    By RedRyderRXP in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 08-13-2006, 07:48 PM
  2. 06 rxp low rpm
    By rxpenpastu in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 07-21-2006, 02:25 PM
  3. Low RPM Issue
    By xenonx in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 06-19-2006, 03:19 PM
  4. fixing my low rpm's
    By MDGPR in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 06-17-2006, 08:26 PM
  5. New 04 RXP Low RPM & Speed
    By RXP04 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 0
    Last Post: 07-02-2005, 09:12 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •