Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    100hr visual truned up a surprise

    Well yesterday I decided to pop my PV covers off and have a look. I had pretty much figured out that my PV motor was not working and my RPM's were off by about 200 +/-.

    The cover from #1 showed a few 2 or 3 aluminum flakes stuck to the plate in the sludge. Cylinders 2 & 3 looked fine. After pulling the valves I found that they all showed wear, but #1 was beat up.

    The cyl's still look new with a nice crosshatch still showing. No signs of scorring that I can find. I have a set of Gas Valves comming and I'm done with the electric stuff for now.

    1.) Does anyone know what caused this though?
    2.) Hows the piston wash look? 100hrs since I put a wrench to this motor other than plugs.

    Thanks

    Links below:

    http://home.comcast.net/~f12x/rear.JPG
    http://home.comcast.net/~f12x/mid.JPG
    http://home.comcast.net/~f12x/front.JPG
    http://home.comcast.net/~f12x/covers.JPG
    http://home.comcast.net/~f12x/pv-1-top.JPG
    http://home.comcast.net/~f12x/pv-1-bot.JPG
    Last edited by Full Throttle; 08-03-2008 at 04:45 PM.


  2. #2

  3. #3
    Banned User
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    178
    I'm going to jump on board if you dont mind and add my thread: http://greenhulk.net/forums/showthread.php?t=68368

    I was experiencing some bogging issues from low-midrange with bad throttle response... and i was told that their might be an issue with my PV Motor. Seeing you have yours totally disassembled and I've never done it before, nor know what to look for to see if my PV Motor is operating correctly... NOR even know if these issues i am experiencing have anything to do with the PV and arent just some carb tuning adjustments.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Hello guys whats up
    By bling bling in forum 4-Tec Performance
    Replies: 30
    Last Post: 07-18-2013, 08:25 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: 05-18-2005, 07:49 AM
  3. Photo album is up!
    By MikeTrin in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 05-10-2005, 09:44 AM
  4. Anyone up to give me some insight?
    By rx4pain in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 05-07-2005, 10:23 AM
  5. Newbie Here Sayin whats up
    By Gforce in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 05-02-2005, 09:50 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •