Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    ...Lighting The Water On Fire Since '04 duramaxxed's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The Hamptons, Long Island, New York
    Posts
    790
    +1
    5

    Putting New Prop In And Everything Back Together

    Ok, I got all my stuff apart here, just waiting for UPS to come by and drop off my new Prop.

    I got my new SS Wear Ring installed and everything is ready to go back together...BUT...where do I put Anti-Seize & Loctite when putting it all back together? And when I pulled the Nose Cone off, the Grease that's in there, what do I do with it? Wipe it out and put in new stuff, leave it, add to it? The Boat only has 8 hours on it.


  2. #2
    Moderator Snoman's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    South Chicagoland
    Posts
    14,688
    +1
    846
    Quote Originally Posted by duramaxxed View Post
    Ok, I got all my stuff apart here, just waiting for UPS to come by and drop off my new Prop.

    I got my new SS Wear Ring installed and everything is ready to go back together...BUT...where do I put Anti-Seize & Loctite when putting it all back together? And when I pulled the Nose Cone off, the Grease that's in there, what do I do with it? Wipe it out and put in new stuff, leave it, add to it? The Boat only has 8 hours on it.
    I dont use any loctite anywhere in the pump area...I just torque it to spec.But if it makes you feel better you can put loctite on the pump shaft before you put the prop on...I would put anti-seize on the prop/driveshaft splines and that would be about it...As far as the grease..Leave it as long as its not contaminated...

  3. #3
    ...Lighting The Water On Fire Since '04 duramaxxed's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The Hamptons, Long Island, New York
    Posts
    790
    +1
    5
    Sounds good!

  4. #4
    ...Lighting The Water On Fire Since '04 duramaxxed's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The Hamptons, Long Island, New York
    Posts
    790
    +1
    5
    K, got it all back together and started it when I was done.

    Can you "hear" the Pump and stuff back there more when you install the SS Wear Ring? Seems like it's louder now than it was before with the OEM Prop & Plastic Wear Ring.

  5. #5
    King_Of_Fun's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Catawba Island, Ohio
    Posts
    2,703
    Did you measure the distance between the impeller and SS wear ring? Was there any play in the shaft bearings?... Ron

  6. #6
    Banned User
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Ft.Lauderdale
    Posts
    3,237
    Quote Originally Posted by duramaxxed View Post
    K, got it all back together and started it when I was done.

    Can you "hear" the Pump and stuff back there more when you install the SS Wear Ring? Seems like it's louder now than it was before with the OEM Prop & Plastic Wear Ring.
    yes, It rattles with the SS wear ring

  7. #7
    ...Lighting The Water On Fire Since '04 duramaxxed's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The Hamptons, Long Island, New York
    Posts
    790
    +1
    5
    Quote Originally Posted by King_Of_Fun View Post
    Did you measure the distance between the impeller and SS wear ring? Was there any play in the shaft bearings?... Ron
    No play in the Bearings, Prop slid in nice and easy. I spun it a few times before putting it on the Boat and it wasn't touching down or scraping anywhere.

  8. #8
    Moderator Snoman's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    South Chicagoland
    Posts
    14,688
    +1
    846
    After i installed my SS wear ring it also makes a little clanging noise..

  9. #9
    ...Lighting The Water On Fire Since '04 duramaxxed's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The Hamptons, Long Island, New York
    Posts
    790
    +1
    5
    Ok, then I guess it's all good. It doesn't sound bad or anything, just "different".

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Just a few questions before I put everything back together. Ultra150
    By 150ofUltra in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 23
    Last Post: 04-26-2014, 03:47 PM
  2. Put a new prop in n lost alot of down low power??
    By ModularJunk in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 07-27-2008, 08:43 PM
  3. putting the plates and grate back together....
    By stlouisramsfan in forum Yamaha How To & FAQs
    Replies: 5
    Last Post: 03-25-2008, 08:21 AM
  4. Anybody tried to put new liners in a 4tech block??
    By 4wood in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 01-07-2008, 05:50 AM
  5. Put new plugs in
    By xplayer2885 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 07-12-2007, 06:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •