Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Goliath's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Morehead City, NC / Stow, OH
    Posts
    758

    Sponson Trouble...

    After getting the ski to run nearly perfect, the sponsons gave me trouble now. I don't know how, but all bolts except for one got sheared right off. The heads of them were completely missing. Maybe I hit a hard wave, and it was too much pressure??

    Anyway, I got all the shafts out, except for one (of course!!). My aunt was drilling to get the extractor in, and brass started to come out. She stopped, and we started to try and get the last shaft out. It won't come out.

    So, my question is can I just fill the hole with RTV, and get new bolts for all the other holes? There are six holes, and it is the second hole from the front... Thanks in advance.


  2. #2
    Bernie's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Perth Australia
    Posts
    902
    +1
    1
    Really need to get the last one out or you will put too much strain on the other bolts .Buy some good quality s/steel bolts and it will work out for you

    Bernie

  3. #3
    Goliath's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Morehead City, NC / Stow, OH
    Posts
    758
    Ugh. How should I go about getting the last one out?

  4. #4
    Bernie's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Perth Australia
    Posts
    902
    +1
    1
    Explain how you went about the others ,Picture of offending broken bolt at the stage you are at ?

    Bernie

  5. #5
    Goliath's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Morehead City, NC / Stow, OH
    Posts
    758
    Quote Originally Posted by Bernie View Post
    Explain how you went about the others ,Picture of offending broken bolt at the stage you are at ?

    Bernie
    I used a spiral extractor kit. It is just bits that you attach to a drill and they are reverse threaded.

    All of them came out fine, but the last shaft had an uneven top to it. My aunt couldn't drill in perfectly straight, and the threads were messed up.

    I think I might have to drill out the rest of the screw and then re-tap the brass to get a new screw in...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Tip: Trouble codes for 4 Tec's
    By Green Hulk in forum Sea Doo How To & FAQs
    Replies: 73
    Last Post: 06-02-2017, 07:34 PM
  2. Impeller Shaft Trouble
    By WildBill9000 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 06-06-2005, 10:46 PM
  3. Sponsons Anyone have the R&D? How do they compare?
    By Water4fire in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 06-03-2005, 09:22 PM
  4. Riva Sponsons
    By RXPNJ in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 06-02-2005, 10:28 AM
  5. RXP Sponsons - Worx v. Riva
    By Jarrett in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 05-18-2005, 01:43 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •