Results 1 to 9 of 9
  1. #1

    Rxp-x Trim Broken????

    Brand new ski with 19 hours on it and.... the trim is stuck in the top position and i know this because it is poirposing when i crack the throttle, not because i can see the bar in the gauge, i cant get get the bar to move in the gauge or on the trim either #$^%%^@ , did i accidentally program something in the pre sets??? i checked visually and the rod seems to be all in tact, what could this be??? THANKS


  2. #2
    bron1c's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Guilderland, New York
    Posts
    492
    Look around in the rear of the hull look for broken things and then look at the rear of the ski to see if anything is bent,jammed,broken etc.

    Could just be a fluke

  3. #3
    Thanks for your response but we did that and all seems to be ok, im a little upset cuz i dont want any down time but let me know if u have any other suggestions THANKS

  4. #4
    ...Lighting The Water On Fire Since '04 duramaxxed's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The Hamptons, Long Island, New York
    Posts
    790
    +1
    5
    Check to see if the Fuse blew.

  5. #5
    Live to RIDE. brendus's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    326
    definately check the fuses. if they keep blowing well then..........

    i had this on my xp951. trim would work but blew a fuse each time i would move it. basically the vts unit broke and $400 later for a new one it worked again.

  6. #6
    Steve STSPERFORMANCE's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Cambridge, Ohio
    Posts
    2,701
    +1
    116
    I did the same thing on my TX and it turned out that when I was installing my intake I pulled a connector loose that goes to the VTS in the back there. The gauge still read and the fuse was OK, but the VTS would not move. Plugged the connector back in...Fixed!!!

  7. #7
    Quote Originally Posted by duramaxxed View Post
    Check to see if the Fuse blew.
    YUP, that was it!!! THANKS now to try to figure out how this happened, had to have happened for a reason, do u guys carry extra fuses? the box did have some extras but none were 7.5 THANKS FOR EVERYONES HELP

  8. #8
    ill let u guys know if it works or blows again when i get out today

  9. #9
    ...Lighting The Water On Fire Since '04 duramaxxed's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The Hamptons, Long Island, New York
    Posts
    790
    +1
    5
    Pull the VTS Cover off and see if there is Water in it. That would cause the Fuse to blow, and also down the road or tomorrow, cause the VTS to break totally.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. WTB RXP Venturi, Trim Ring, Nozzle
    By Throttlemire in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 8
    Last Post: 02-07-2010, 05:01 PM
  2. FS 04-06 RXP Chrome trim pieces MINT
    By caliburst in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 9
    Last Post: 01-07-2010, 01:02 PM
  3. 04 rxp Variable Trim
    By junior in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 08-24-2009, 08:37 AM
  4. The RXP Electronic Trim
    By LAB69 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 02-04-2007, 04:51 PM
  5. The RXP Electronic Trim
    By LAB69 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 0
    Last Post: 02-03-2007, 10:59 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •