Results 1 to 9 of 9
  1. #1

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Isrrel
    Posts
    90

    xlt getting warm

    hi EVERYONE
    my engine getting warm afther 5 min,i check the cooling system & it is fine,
    open the head and this is what i found in the #2 cylinder in the pics.is it acarburetor broblem? or should i inspect something else?
    thanks for any suggestion or opinion
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Picture 169.jpg 
Views:	43 
Size:	4.20 MB 
ID:	90289   Click image for larger version. 

Name:	Picture 173.jpg 
Views:	57 
Size:	3.39 MB 
ID:	90290   Click image for larger version. 

Name:	Picture 170.jpg 
Views:	37 
Size:	3.43 MB 
ID:	90291  


  2. #2
    Could be just because of photos, but #2 plug looks rusted?


    When was last time you rebuilt carbs?

  3. #3

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Isrrel
    Posts
    90
    just month ago clean tham

  4. #4
    IrishGpr05's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Niagara Falls, NY
    Posts
    523
    Did you just rebuild that motor? If not you have a problem.

    That head and piston are all beat up from metal fragments flying around.

    Are there any mods on this ski? How many hours?

    -Jon
    Last edited by IrishGpr05; 08-23-2008 at 09:45 PM.

  5. #5
    DeadhandFred
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    South Jersey
    Posts
    8
    Quote Originally Posted by izik View Post
    hi EVERYONE
    my engine getting warm afther 5 min,i check the cooling system & it is fine,
    open the head and this is what i found in the #2 cylinder in the pics.is it acarburetor broblem? or should i inspect something else?
    thanks for any suggestion or opinion
    any obstruction in exhaust

  6. #6

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Isrrel
    Posts
    90
    pvs are ok .and it is turn it to free flow

  7. #7

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Isrrel
    Posts
    90
    yes i just rebuild that motor .it is flying over the water but.....getting warm.what i did in the rebuilt is replace the crank.

  8. #8
    IrishGpr05's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Niagara Falls, NY
    Posts
    523
    Did you pressure test the motor after rebuilding it?? This is different than a compression test.

    When you say the motor is heating up..what do you mean by that? It's overheating and your getting an alarm or what?

    Are you running premix or are you still using the oil injection?


    Also use a new head gasket when putting the motor back together..tha one you have there looks really beat up and has a lot of caked on sealent. Was that a new gasket when you rebuilt the motor before?

    Personally if it were me I would have replaced that head and piston because of the damge to them. It is for sure not helping the performance any and is probably creating a lot more heat in that cylinder because of it.

    -Jon

  9. #9

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Isrrel
    Posts
    90
    no i did not do the pressure test ,i dont have the tools for this ,the premix is 2% and when i said warm is by hand that i can not touch the motor because of the heat the sensor did not work yet i just get out of the water before it will be real demage.
    i will replace that head gasket but i am not sure this is the resone for the heat

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. How do you get rear coupler off of a xlt 1200
    By shooter98xpl in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 11-25-2012, 03:39 AM
  2. Looking to get a 2003 XLT 1200
    By Longer02 in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 07-10-2012, 07:55 PM
  3. xlt 800 not getting any spark
    By jhill19 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 06-08-2012, 09:41 PM
  4. Pro 785 - thin Black wire is getting warm when cranking engine
    By skigolfnut in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 04-11-2011, 11:37 AM
  5. Ok im getting warmed up!
    By Ocman in forum 4-Tec Performance
    Replies: 90
    Last Post: 02-10-2011, 08:03 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •