Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 21
  1. #1

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Aberdeen, Maryland
    Posts
    90

    Mod bug is hitting me again ... a 03 1300 .. few ??'s!!

    Last year i put a full stage 2 kit on my 1300! The best speeds i seen all season was 68.5 .. I wasnt too happy with that but i'm looking for mid 70's this year and i need some help!! I'm thinking the 05 pump, some kind of reeds(is there a cheaper option then the ir reeds) and a port job . Can anyone point me in the right direction for what i will need ?


  2. #2
    Hydrotoys's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Mesa, AZ
    Posts
    16,712
    +1
    85
    Welcome Slow.
    Hopefully we can help you change that name to FAST1300!

  3. #3
    Hydrotoys's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Mesa, AZ
    Posts
    16,712
    +1
    85
    Also,
    so that folks can start piling on some suggestions, why don't you take a few minutes to write up a description of ALL the mods you did to your ski...inside and out.

    Tell us who did the mods, how the ski performs, handles and turns. Does it porpoise, or is it stuck to the water. Are you fat or skinny, short or tall. Do you ride in rough water, or smooth primarily. Do you ride passengers, grudge race your friends, run bouys, or just stare at the gps?

    The more details you provide, the better we can get you going.

  4. #4

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Aberdeen, Maryland
    Posts
    90

    ..

    The mods were all done at once they are all r&d part besides the ones i mention

    Ride plate
    intake grate
    trim tabs
    reduction nozzle
    island racing 14/20 prop ripitched to 12/19
    race filter
    heads
    reed stuffers
    d plate
    efi unit
    and the jet works mod

    I installed all the mods myself ... The fastest times i seen all year was 68.5 this was with the sponsoons up and the storage box out .

  5. #5
    Hydrotoys's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Mesa, AZ
    Posts
    16,712
    +1
    85
    The more details you provide, the better we can get you going.
    All I can tell from what little you have provided, is that you bought a bunch of stuff, put it on your ski, and went slow.

    Think about it. What is your EFI settings? Did you shim the rideplate? Is the shoe hanging down? Which jetworks mod? As I said, the more details you provide, the better we can help.

    A picture of the bottom of your ski would be excellent.

  6. #6

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Aberdeen, Maryland
    Posts
    90
    O damn i cant really remember the settings on the efi since the ski is put away for the winter ... i belive i put the plastic shims that came with the rideplate under the front of the rideplate nearest to the ... The pump shoe doesnt hang down below the ride plate ... I can try taking a pic tomarrow

  7. #7
    MR. SCOVILLE UNIT SUCKMYWAKE's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ASTON, PENNSYLVANIA
    Posts
    2,836
    +1
    8
    DID U EVER TUNE THE EFI? OR JUST WENT WITH THE FACTORY SETTINGS?

  8. #8

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Aberdeen, Maryland
    Posts
    90
    I tuned it the best i could ... i started with the recommended settings

  9. #9
    ABBOTT's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Birmingham, AL / Lay Lake
    Posts
    3,736
    +1
    96
    Quote Originally Posted by slow1300
    I tuned it the best i could ... i started with the recommended settings
    There is part of the problem maybe (only part of it). Each ski will have to be tuned differently. The rec settings is a good starting point but lots will have to be changed to find the sweet spot. Try starting with 9-1-1-9 and see what happens. Keep in mind that your settings may end up different than anyone elses out there.

    Are you familiar with what each dial setting is for??

  10. #10
    Happily Self-Employed WFO's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    12,801
    +1
    450
    Hey slow...you are about where I was when I got my Riva stage II kit. It took a lot of time on the water to make it work. You have most of the right stuff to go 70+ with exception of the VF3 reed set up. Of course this is where I throw in the sales pitch for the Kerry/Fercho handling package. With it my stage II was at 73mph.

    Like Mark said, a lot of the speed is in the set-up. The 05 pump will definately make more speed, but you have what you need to break 70mph. PM me if I can help

    Rich

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Mod bug bit me :D yay or nay to theses parts??
    By superman5397 in forum Sea Doo Spark
    Replies: 2
    Last Post: 01-04-2016, 01:20 AM
  2. Mod bug bit me :D yay or nay to theses parts??
    By superman5397 in forum Sea Doo Spark
    Replies: 1
    Last Post: 12-30-2015, 07:04 AM
  3. Well the mod bug bit me
    By Ultrabullit in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 8
    Last Post: 07-11-2008, 02:44 PM
  4. Mod bug is back *******
    By MIARider in forum 4-Tec Performance
    Replies: 0
    Last Post: 08-27-2007, 12:24 AM
  5. i have the mod bug!
    By rxpblast in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 01-06-2006, 10:18 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •