Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 23
  1. #1
    Steve STSPERFORMANCE's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Cambridge, Ohio
    Posts
    2,701
    +1
    116

    More Leak Issues Rxtx

    SO...CARBON RING WENT OUT FRIDAY. SO TOOK SOME TIME TO DO OTHER MODS(RELOCATE INTERCOOLER, BLOCK OFFS, BILGE, STRAINER)

    CARBON RING IS COMIN TUESDAY SO FIGURED I WOULD GET THE PUMP OFF AND GET EVERYTHING READY.

    FIRST THING I FIND IS THE IMPELLER IS OFF OF THE DRIVESHAFT...HENCE THE SHAFT SKIPPING AROUND AND WACKIN THE #@%@ OUT OF THE CARBON RING. THOUGHT THIS WAS WHY I TOOK ON WATER UNTIL I SAW THIS.......HOW DO YOU FIX THIS??

    NOTE THE NICE CRACK IN THE TUNNEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	sidefx 033.jpg 
Views:	153 
Size:	975.6 KB 
ID:	91821  
    Last edited by STSPERFORMANCE; 08-31-2008 at 06:28 PM.


  2. #2
    West Texas RXP skoepp's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    west texas
    Posts
    12,019
    +1
    149
    steve, as we discussed on the phone i am still baffled at how your prop got loose out of the pump.
    Did you install prop or is this first time with pump out. If not ever removed seems as if was loose from factory.
    I would think this is why your carbon ring went.
    Looks like your pump shoe fins are worn a little as i guess the prop was rubbing up against fins.

    I think your water issue problem last week was this and not what you thought.

    I am heading to shop to pull sc and something else to see if i can figure out my labor day issue. My ski has been problem free 100'% but hit 40 hours and appears sc is slipping. With that being said my RUDE held up better then the X charger. Well see.
    Last edited by skoepp; 08-31-2008 at 06:44 PM.

  3. #3
    Steve STSPERFORMANCE's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Cambridge, Ohio
    Posts
    2,701
    +1
    116
    dealer installed the prop.....


    how do you fix the crack??

  4. #4
    West Texas RXP skoepp's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    west texas
    Posts
    12,019
    +1
    149
    Quote Originally Posted by STSPERFORMANCE View Post
    dealer installed the prop.....


    how do you fix the crack??
    oh crap, i did not see that at first. That is not good.
    I would think the only way to fix might be to replace pump shoe.
    can you post more pics.
    I would definitely record your findings and definitley try to put this on the dealer. I am going to say this happened because your prop was loose and once prop came completely loose from pump it then caused the carnage.
    I dont think that is fixable as there is too much pressure in the tunnel.
    sorry, as i am sure that is not what you wanted to hear.

  5. #5
    West Texas RXP skoepp's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    west texas
    Posts
    12,019
    +1
    149
    I dont see how the drive shaft would have done that damage in pump.
    But that is the reason you carbon seal wore is when the prop backed of prop and gave vibration to shaft.
    Hasnt there been some issues lately with X tunnel cracking?
    I am thinking that your original issue last week with water ingestion was actually the pump tunnel had crack and that was your problem. Now why did the prop back itself off the pump shaft i am stumped.
    This is really confusing.
    Any imput with others with issues would be good.

  6. #6
    West Texas RXP skoepp's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    west texas
    Posts
    12,019
    +1
    149
    Bump,

    come on guys, i know some have some thoughts on this, why is the pump tunnel cracking?
    Anyone with same issues please chime in. thanks

  7. #7
    Alfy's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    UK
    Posts
    17
    steve, how did you know the carbon ring was worn, mine is pouring water out of that area, when i checked mine today & found i can physically move the carbon ring around the drive shaft in all directions about 6mm, is this normal & does the carbon ring simply push against the support ring when riding to create a seal or could this be my problem !

  8. #8
    LOOKING HYNES's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Brooklyn, MD
    Posts
    740
    First off I would be taking the mods off and putting this thing back to stock and taking the ski str8 to the dealer for warranty issues. This looks exspensive, I would let seadoo pay for it.

  9. #9
    West Texas RXP skoepp's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    west texas
    Posts
    12,019
    +1
    149
    I have talked to steve (sps) and his ski is going back to the dealer, and i am sure they will fix it with no problem. His mods that he has should not affect any claim at all.
    But just fixxing it does not satisfy me, I want to know why these few pump tunnels are cracking.

  10. #10
    West Texas RXP skoepp's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    west texas
    Posts
    12,019
    +1
    149
    Quote Originally Posted by Alfy View Post
    steve, how did you know the carbon ring was worn, mine is pouring water out of that area, when i checked mine today & found i can physically move the carbon ring around the drive shaft in all directions about 6mm, is this normal & does the carbon ring simply push against the support ring when riding to create a seal or could this be my problem !
    Alfy, steve told me that he noticed it due to the water ingestion coming thru boot driveshaft area. I dont think you should be able to move the carbon ring that much.
    Not sure why some of these carbon rings are wearing so fast, or why some tunnels are cracking.
    I think in SPS case the tunnel cracked first and then since prop backed off shaft then with shaft bouncing arround it wore carbon ring.

    Very confusing to what caused what.

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 02-10-2011, 04:03 AM
  2. more ZXi issues...
    By dzldogg in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 08-17-2008, 05:27 PM
  3. no more leaking gaskets
    By Region8Ultra250X in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 07-03-2008, 07:42 PM
  4. Leak issues with single layer gasket?
    By porksword in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 21
    Last Post: 08-04-2007, 12:58 AM
  5. Exhaust leak issue
    By jonjonwells in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 05-31-2007, 07:56 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •