Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    2004 msx 110 battery dies after about two hours

    my battery indicator light flashed and the the ski quit running shortly thereafter. battery posts and grounds all freshly cleaned before using ski. also just installed a new battery. i checked voltage while ski is running and there is no increase. 11 volts steady. seems to not be charging. any ideas on an easy fix or test. maybe a voltage regulator?? i'm stumped. thanks for a great forum...jim


  2. #2
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,572
    +1
    1,272
    According to the Service Manual page 8.9, there is a 30Amp Alternator fuse that connects the voltage regulator to the battery. Check the fuses in the harness pod, page 2.18.

  3. #3

    voltage regulator

    checked 30 amp fuse and it was bad, installed a new fuse and it blew immediately. disconnected wiring harness from voltage regulator and reinstalled another new fuse. did not blow. this indicates the problem lies in the regulator or alternator. is there any way to test the regulator?

  4. #4
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,572
    +1
    1,272
    Quote Originally Posted by [email protected] View Post
    ...is there any way to test the regulator?
    From the harness connector of the voltage regulator, check for short to ground on the alternator coil pins (page 8.9).

    If no short to ground in the alternator, then the voltage regulator is probably bad.

  5. #5
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    I put my money on a voltage regulator.

    That is if you didn't fill the engine compartment with water??

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. SL750 94 dies after about an hour.
    By nhaase79 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 05-11-2011, 05:32 PM
  2. 2004 msx 110 shuts off after 2 minutes
    By gvnitup in forum MSX/Matrix
    Replies: 1
    Last Post: 05-15-2010, 02:59 PM
  3. 2004 MSX 110 revving up when starting?? Help!
    By viperbusa in forum MSX/Matrix
    Replies: 4
    Last Post: 02-08-2008, 09:18 AM
  4. Throttle sensor 2004 MSX 110
    By posfit in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 06-02-2007, 08:47 AM
  5. 2004 msx 110
    By posfit in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 05-26-2007, 06:40 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •