Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    pilo704's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    dirty jerzz
    Posts
    830

    need help gp1200 electrical.

    ok so recently i have been rebuilding my carbs and have had me ski appart for some time..well i was curious and wanted to hear the motor turn over even tho i wasnt starting it so i tried the start button, to my suprise all i got was 1 click out of the electrical unit... my guess is that it is the starter relay but why would it do this? what do i have to replace..


  2. #2
    check the battery condition

  3. #3
    pilo704's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    dirty jerzz
    Posts
    830
    hey thanks for the reply, the battery was bought new in july, i have kept it on a battery tender since the day i bought it..any other ideas? im pretty lost and frustraited

  4. #4
    bypass the start solenoid for testing . and what ski? maybe you activated the security ? if equipped?

  5. #5
    RESPECT
    Join Date
    May 2008
    Location
    ST. PETE
    Posts
    269
    +1
    1
    Quote Originally Posted by pilo704 View Post
    ok so recently i have been rebuilding my carbs and have had me ski appart for some time..well i was curious and wanted to hear the motor turn over even tho i wasnt starting it so i tried the start button, to my suprise all i got was 1 click out of the electrical unit... my guess is that it is the starter relay but why would it do this? what do i have to replace..
    Check your connection onto your starter

  6. #6
    Dave Sharp dav_dman's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    louisville Ky/so. IN
    Posts
    1,453
    +1
    1
    what zmann said: what is the security code..the padlock code? if you can't answer that then there's the first place to look.

  7. #7
    pilo704's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    dirty jerzz
    Posts
    830
    thanks, yeah the security code is ABCA i dont think thats my problem the ski used to turn over fine, the only problem is at the relay in the black box on the hull way it just clicks

  8. #8
    CHICKA WAH WAH bren's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Cairns, Australia
    Posts
    595
    bridge the starter relay in the black leccy box. if the motor turns, theres ya prob.

    if it doesnt, then check the starter connector, AND the bolts are tight on the starter, mine jumped off the motor the other week....

    see how ya go there

  9. #9
    pilo704's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    dirty jerzz
    Posts
    830
    thanks bren, when you say bridge can i use a test wire between the to points on the relay? thanks

  10. #10
    or an open pair of pliers etc

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2005 FX HO Need Help Possible Electrical Issue
    By bhaskell in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 08-08-2012, 06:35 AM
  2. GP1200 Not Starting Need Help
    By howie099 in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 3
    Last Post: 06-26-2009, 03:59 PM
  3. Replies: 18
    Last Post: 05-19-2009, 10:01 PM
  4. 1997 GP1200 drains battery quickly - need help
    By K6Jet in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 0
    Last Post: 05-04-2009, 02:30 AM
  5. Need help with my GP1200!
    By MTAINFLA in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 03-28-2008, 02:13 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •