Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    202

    A strange sound i cant seem to trace your thought needed.

    My 07 rxp is running a b kit riva ecu, RnD intake grate, and a 14/19 skat three blade.. From about 4500rpm onwards i can hear a strange sound its hard to describe, sounds like im riding over gravel or something similar.. It gets quite loud as you give it more gas, but when i turn the ski its gone, as soon as i straighten up it comes back...It is seems to be coming from the front, i dont feel any vibration and the ski pulls hard right through the rev range.. Is it something to do with the intake grate and the prop?? Im thinking the prob might be bent but i dont seem to get any bad vibration, im going to swap out the prop with my stocker to see if the noise goes away...Its got me stumped cause it vanishes when i turn the ski hard but comes back instantly when i straighten up.


  2. #2
    Banned User
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Ft.Lauderdale
    Posts
    3,237
    Quote Originally Posted by aussie rxp View Post
    My 07 rxp is running a b kit riva ecu, RnD intake grate, and a 14/19 skat three blade.. From about 4500rpm onwards i can hear a strange sound its hard to describe, sounds like im riding over gravel or something similar.. It gets quite loud as you give it more gas, but when i turn the ski its gone, as soon as i straighten up it comes back...It is seems to be coming from the front, i dont feel any vibration and the ski pulls hard right through the rev range.. Is it something to do with the intake grate and the prop?? Im thinking the prob might be bent but i dont seem to get any bad vibration, im going to swap out the prop with my stocker to see if the noise goes away...Its got me stumped cause it vanishes when i turn the ski hard but comes back instantly when i straighten up.
    Check your bolts on your intake grate, pump, venturi..

  3. #3
    speedskixp's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    venice fl.
    Posts
    8,117
    +1
    120
    +1.or grate could be broken. Check your hull for damage or soft spots.

  4. #4
    rick xp's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    1,013
    +1
    7
    I would also check the blades on your prop. Sometimes those three blades can become out of balance. Change your prop and see if the noise goes away. I had the same thing happen on my 14/19.

  5. #5

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    202
    yeah im thinking its the prop, thanx for the input

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. cant seem to remove fuel pump electrical connection virage txi
    By sergv in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 2
    Last Post: 09-07-2014, 12:17 PM
  2. got a water leak today cant seem to find from where
    By wave15stx in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 20
    Last Post: 09-09-2010, 02:42 AM
  3. supercharger seems to sound different when i shut it off video inside
    By wave15stx in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 11
    Last Post: 08-01-2010, 07:30 PM
  4. cant seem to find oil threads ???
    By MIARider in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 05-27-2008, 02:44 PM
  5. Cant seem to break 69mph!!!!!!!!!!
    By NeverEndn in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 08-01-2006, 12:41 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •