Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    01 gpr 1200 running 45 mph

    I wrote awhile back about my center cylinder not firing. Compression is good and the ski will run on one cylinder but won`t run with the center cylinder only. I cleaned the carbs but did`t rebuid them because in the process i did find bad gas because my leaf blower was running bad with the same gas I had in my ski.. No joy with a fuel change//
    On to my troubleshooting, If I put gas in the center cylinder the ski will run until that gas is burned up.

    I`m thinking my center carb is just not pumping fuel. Will the 49 dollar rebuild kit fix this?


  2. #2

    Join Date
    May 2008
    Location
    Savannah, GA
    Posts
    452
    Quote Originally Posted by crmikey47 View Post
    I wrote awhile back about my center cylinder not firing. Compression is good and the ski will run on one cylinder but won`t run with the center cylinder only. I cleaned the carbs but did`t rebuid them because in the process i did find bad gas because my leaf blower was running bad with the same gas I had in my ski.. No joy with a fuel change//
    On to my troubleshooting, If I put gas in the center cylinder the ski will run until that gas is burned up.

    I`m thinking my center carb is just not pumping fuel. Will the 49 dollar rebuild kit fix this?
    You need to do the $49 fix on all of them!!!IMHO

  3. #3
    kham383's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Gold Coast Australia
    Posts
    156
    Have you checked your pulse line to the carb. If it is ok try taking it off the carb & getting a longer bit of hose attach it to where the pulse line goes & blow down it, it should hold pressure if not you have a fuel pump problem.
    If it's ok you are going to have to pull the carbs to inspect.

  4. #4
    thanks not sure when i`ll get to it. but i will be rebuilding the carbs regardless.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 01 gpr 1200 bogging issues
    By FZR76 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 08-01-2012, 05:42 PM
  2. 2010 RXTX 260 only runs 45 mph
    By driveumhard in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 07-02-2012, 03:03 PM
  3. 01 GPR 1200..Carbs
    By DEROBE16 in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 10-17-2011, 11:19 PM
  4. 01 gpr 1200 running 45 mph + temp warn
    By crmikey47 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 06-29-2008, 09:18 AM
  5. WTB: CDI unit 01 gpr 1200
    By YOUNGGUNZ403 in forum Yamaha Classifieds
    Replies: 4
    Last Post: 06-04-2008, 08:29 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •