Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 21
  1. #1
    dpoole5074's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Scottsbluff
    Posts
    115

    Angry Not what I expected???

    Hey there all (again..lol) Just wondering why I am not seeing the results I thought I would with everything I have put in my ski??? It runs great don't get me wrong but my 08 rxp can still stay with me and it takes my 04 a LONG ways to slightly start pulling away, why is that I have put over 3 grand in mine and it is still next to me...should I not be whooping this thing??? Any advice would be great as for I want to hit in the 80's and seems like the more I put in parts gets me almost nowhere...I am hoping it is a prop issue and that's why I got the 15/20 but now out of the hole it hits the limiter and I am only going about 4 mph...?? Thanks for any advice you all have been great so far....


  2. #2
    Moderated
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    3,711
    bolting parts on is only half the fight, its all in the tuning.

    trust me i know, i am in the same position although mine (a GPR) eats s1 rxp's now.

    you have to do the research on here and test test test and then test again with your trusty GPS, TAch and a log book to record what works and what does not along with the days conditions.

    even small things like filling ride plate holes make a difference to your top end numbers.

    you are going to have to do what i am currently doing and that is go back over everything you have done to make sure it is done right and start looking very closely at the hull, grate, plate, prop, sponsons.... heck anything you can think of so you can unlock the speed that is hiding in there somewhere.

    keep in mind i am a yamaha guy but the fundermentals are the same.
    Last edited by izz0; 09-17-2008 at 01:41 AM. Reason: seadoo owners wished they had tabs

  3. #3
    JFizzleJR's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    FL
    Posts
    8,628
    +1
    808
    I've been looking for tabs on my RXP and can't seem to find any

  4. #4
    Moderated
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    3,711
    Quote Originally Posted by JFizzleJR View Post
    I've been looking for tabs on my RXP and can't seem to find any
    like i said i am a yamaha guy but the tuning fundermentals are the same :P

  5. #5
    Kiwi spanner handler
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Christchurch NewZealand
    Posts
    579
    +1
    13
    what rpms you have now?

  6. #6
    Banned User
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Ft.Lauderdale
    Posts
    3,237
    Quote Originally Posted by dpoole5074 View Post
    Hey there all (again..lol) Just wondering why I am not seeing the results I thought I would with everything I have put in my ski??? It runs great don't get me wrong but my 08 rxp can still stay with me and it takes my 04 a LONG ways to slightly start pulling away, why is that I have put over 3 grand in mine and it is still next to me...should I not be whooping this thing??? Any advice would be great as for I want to hit in the 80's and seems like the more I put in parts gets me almost nowhere...I am hoping it is a prop issue and that's why I got the 15/20 but now out of the hole it hits the limiter and I am only going about 4 mph...?? Thanks for any advice you all have been great so far....
    What ring are you running in your venturi? if 81mm..As PBJ would say "woop there it is" 81mm are not made for holeshots, Check your slip on your SC as well check and recheck for boost leaks..No doubt you shoud eat that ski's lunch

  7. #7
    monaroman76's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Whyalla, South Australia
    Posts
    1,979
    +1
    28
    Quote Originally Posted by Alex13 View Post
    What ring are you running in your venturi? if 81mm..As PBJ would say "woop there it is" 81mm are not made for holeshots, Check your slip on your SC as well check and recheck for boost leaks..No doubt you shoud eat that ski's lunch
    +1.. Also wats ur rpm and top speed??

  8. #8
    dpoole5074's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Scottsbluff
    Posts
    115
    Thanks guys, as for the ring it is the 83 right now and my RPM's are right at 7900 to 7950 at top end, Also my shorty water box arrived this morning so I am gonna install that as well...

  9. #9
    Moderator Snoman's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    South Chicagoland
    Posts
    14,688
    +1
    846
    Your off about 150 RPMs...

  10. #10
    Banned User
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Crest Hill, IL
    Posts
    9,512
    +1
    215
    ummmmmmmmmmmm.......looking at your signature, what IC are you running? What Riva Air intake?

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. stage 1 kit not performing as expected
    By ksako270 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 21
    Last Post: 08-16-2008, 11:30 PM
  2. R&D Intake Grate - Scrubbing speed or not? What's the final verdict
    By Socaloffshore in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 10-26-2007, 02:19 PM
  3. What to expect at Mudbug 3
    By ABBOTT in forum Mudbug Nationals PWC.Life Rally
    Replies: 30
    Last Post: 05-26-2007, 10:24 PM
  4. Insulation - What not -What to - What with
    By Kinchyle in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 07-19-2005, 02:37 PM
  5. What to expect?
    By sprchrgd89gt in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 06-29-2005, 02:29 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •