Results 1 to 10 of 10
  1. #1

    R12X wont go over 6000RPM

    Hi Guys I have a R12X with the full macs stage two kit and jsut recently it has pulled the RPM right back and is only running 14psi boost where it used to sit on 19.

    I have pulled the plugs out and they look terrible but I dont know if this is what is effecting boost. I have attached a pic of the plugs. They ski and plugs have jsut done 50 hrs. I think the reason they are in bad conidtion is due to too much octane boost additive. Any ideas would be realy appreciated.

    Would this be causing the limit in RMP and drop in boost??
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Jasons Plugs 50hrs 001 comp.jpg 
Views:	149 
Size:	123.8 KB 
ID:	95799   Click image for larger version. 

Name:	Jasons Plugs 50hrs 002 comp.jpg 
Views:	121 
Size:	94.7 KB 
ID:	95800   Click image for larger version. 

Name:	Jasons Plugs 50hrs 003 comp.jpg 
Views:	107 
Size:	105.6 KB 
ID:	95801  


  2. #2
    cigarlust's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Funky town (Fort Worth TX)
    Posts
    1,171
    +1
    2
    You might as well have pissed in the holes, those plugs are trashed! Spend the 50 bucks and get some new ones, and I think you will be back where you were at... seriously?

  3. #3
    Those plugs look BAD. I dont know what the gap specs for the hondas are, but wow does that gap look huge.

  4. #4
    looks to me like you took in water and didnt realize it. are the plugs rusted?

  5. #5
    Nah that is not from Water, That is build up from overuse of octane boost. Had it confirmed today. I run 98 Octane and have been running double dose of Nulon Pro Stenth Octane Booster.

  6. #6
    Bob 1tommygunner1927's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    6,350
    +1
    970
    Quote Originally Posted by R12XBoi View Post
    Nah that is not from Water, That is build up from overuse of octane boost. Had it confirmed today. I run 98 Octane and have been running double dose of Nulon Pro Stenth Octane Booster.
    That red stuff on the plugs is MMT, the additive which increases octane. It's the same stuff used in Torco's Accelerator. You're using too much additive. 1 pint to a full tank of 93 should be enough. Also, replace those plugs with new ones.

  7. #7
    NV 05
    Join Date
    May 2008
    Location
    NV
    Posts
    13
    I agree plugs are toast!, but I don know if that would throw it into limit. Any codes or warnings?

  8. #8
    Bob 1tommygunner1927's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    6,350
    +1
    970
    No warnings or codes....the ski just runs like crap when the plugs foul.

  9. #9
    NV 05
    Join Date
    May 2008
    Location
    NV
    Posts
    13
    I would change my fuel source first... maybe change the fuel filter as a start.

  10. #10
    I used too much octane boost n it did exactly the same thing

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 900zxi bogs and wont go over 40 mph
    By philsmtech in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 06-30-2008, 01:09 PM
  2. 1996 SLT 780 wont go over 3k rpm
    By SlowStang93 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 06-26-2008, 10:41 PM
  3. 1100 stx di wont go over 40mph
    By cameron da river rat in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 05-29-2008, 10:10 AM
  4. 07 rxp suffering a miss and wont go over 6500rpm
    By wonka in forum 4-Tec Performance
    Replies: 48
    Last Post: 05-11-2008, 04:08 PM
  5. 97 SL1050 idles fine, but wont go over 20MPH
    By randal106 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 06-07-2007, 01:09 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •