Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    Found a bad leak on 05 150 sport scic

    For months I have been chasing for a water leak in my 05 sportsteer. Seems to always get about 3-4 gal of water in the engine conpartment, this was driving me nuts. I had checked the carbon ring, around the ride plate, drain plugs ( they did leak too ) any thing that was bolted to the hull below the water line. Finally found that the back of the boat around the bounding line ( top deck meets the hull ) had a fine line of silicone adheasive sealing the two halves together. Every time I would accelerate water would come gushing in at this bound line, What a poor attemt to bond two mating surfaces together Sea-doo needs to start using better adheasives to join structual surfaces together. I drilled out all of the rivits around the back of the boat and cleaned in between the joint then used 3m 5200 to re seal and bound the seam back together. I had to go back to the dealer to purchase the long rivits needed to re rivit the bond line together. If any one is trying to find a leak that seems impossible to find check your bond line.


  2. #2
    dude i've been chasing this leak for a while finally got out the hose and started spraying, same exact issue, pretty poor design

  3. #3
    GOT BOOST? Dockside's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    3,879
    +1
    116
    yup i had the same problem with my sportster 150. I didnt take the rubrail off though. took that big foam block out and sealed it from the inside with a marine sealer. cant remember what kind but it was really runnie and sealed it up nice and good

  4. #4
    I chased that problem for a year before I found it. Sea-Doos poor craftsmanship. I expected higher quality from BRP.

  5. #5
    GOT BOOST? Dockside's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    3,879
    +1
    116
    Quote Originally Posted by Tom V View Post
    I chased that problem for a year before I found it. Sea-Doos poor craftsmanship. I expected higher quality from BRP.
    you know that hose( small clear & bent in half down by the driveshaft hooked to the pump) well it poped off and almost sank my boat as its only held on with small zip ties, i used grear clamps when i fixed it. Only reason i found the rubrail bond seem leak was when i was check my little hose repair. i had it tied to the trailer when i backed it in and i was shocked by how much water was coming in

    My RXP hull is ALOT better built then the 150. 150's are junk imo... the hull crack like crazy and there full of spray foam that absorbs water. thats where all the little foam bits are coming from....

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Leaking intercooler on MSX 150
    By msx150_2004 in forum MSX/Matrix
    Replies: 2
    Last Post: 07-24-2016, 08:23 PM
  2. Battery Voltage on '05 VX110 Sport
    By bamapt in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 06-27-2013, 09:06 PM
  3. What means 500 rpm restriction on Speedster 150 2007 SCIC?
    By envirobad in forum Sea Doo Sport Boats
    Replies: 1
    Last Post: 08-09-2011, 01:05 PM
  4. Computer settings on 05 RXP
    By mickey78 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 07-20-2005, 11:59 AM
  5. Break in period and Noise at 5000rpms on 05 GTX Limited
    By spc9669 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 05-08-2005, 11:30 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •