Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    ADAMBOMB's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Sunrise,Florida
    Posts
    4,723
    +1
    196

    Are you having a problem with your Garmin Etex? Blue Line Well i have the fix.

    I'd been using my ETrex Legend GPS for more than a year without any problems, and just as you all have described, it locks up where you have to remove the batteries to reset it, and it locks up again within 4-5 minutes or so.

    Well you can do this. there is a free update on the garmin website to update to 3.9 or you can

    Disable the WAAS on your unit. A new satellite was launched earlier this year and is causing a problem. This is why Garmin issued a new software update version 3.9.
    Menu > Setup > System... scroll down to WAAS and disable it. This should get your unit working again but with less accuracy.

    heres the link to download the update its free.
    https://buy.garmin.com/shop/store/do...ID=145&pID=173

    Update the software to version 3.9 and leave for about 20 minutes in open area (clear view of sky) so your unit can download the full almanac. This should permanently fix your problem. Once you finish upgrading, go back and enable the WAAS.

    good luck

    anyone local need help with this let me know.

    Adam


  2. #2
    Treemn's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Coral Springs FL
    Posts
    3,316
    +1
    634
    Bomb do you have to connect unit to get the download. Can I borrow the cable if so.

  3. #3
    ADAMBOMB's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Sunrise,Florida
    Posts
    4,723
    +1
    196
    Yes i do. I have it all downloaded to my computer so i can just come by with the laptop and connect it for you. GARMIN gives u a old db9 cable which most laptops do not have a connector for it. I have a db9 to usb cable so were good to go. I updated mine today. Let me know what days a good day for you and ill stop by.. Have a safe trip. adam

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Jerry do you have the 2013 seadoo info? Its out!
    By Water4fire in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 10-01-2012, 08:08 AM
  2. What ball mounts are you using with your trailer?
    By jeanethics in forum Towing and Trailers
    Replies: 0
    Last Post: 05-19-2010, 01:04 PM
  3. And you think you have problems launching your ski
    By Dr Len in forum Videos & Pictures
    Replies: 11
    Last Post: 08-09-2009, 02:37 PM
  4. What problems have you had with your RXP-X?
    By Jarrett in forum 4-Tec Performance
    Replies: 30
    Last Post: 08-06-2009, 07:13 AM
  5. What are you guys doing with stock parts off your ski?????
    By Jrsrxp in forum 4-Tec Performance
    Replies: 15
    Last Post: 09-30-2005, 05:57 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •