Page 1 of 9 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 84
  1. #1

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ENGLAND
    Posts
    605

    fires but wont start

    RIDEING YESTERDAY,MY BUDS 06 RXT JUST DIED,STOPPED,NO CODES,NO BANGS OR RATTLES,WHAT WE HAVE IS,FUEL SPARK,TURNING OVER,BIT SLOW,INSIDE THE CHARGER OUTLET IS A LITTLE GREASY,NOTHING MUCH,NO WATER INGRESSION ANYWHERE,NO OIL IN WATER,NO WATER IN OIL,IT TRYS TO FIRE BUT JUST DOESENT QUITE FIRE UP,THANKS


  2. #2
    King_Of_Fun's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Catawba Island, Ohio
    Posts
    2,703
    Has he checked the compression? If he was running wide open, the timing chain might have jumped a tooth or worse... Ron

  3. #3

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ENGLAND
    Posts
    605
    Quote Originally Posted by king_of_fun View Post
    has he checked the compression? If he was running wide open, the timing chain might have jumped a tooth or worse... Ron
    no,we havent checked that yet, whats the or worse?

  4. #4

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ENGLAND
    Posts
    605
    Quote Originally Posted by mark_legg View Post
    rideing yesterday,my buds 06 rxt just died,stopped,no codes,no bangs or rattles,what we have is,fuel spark,turning over,bit slow,inside the charger outlet is a little greasy,nothing much,no water ingression anywhere,no oil in water,no water in oil,it trys to fire but just doesent quite fire up,thanks
    just been told that he thinks he was on the 8000+ revs when it stopped running

  5. #5
    King_Of_Fun's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Catawba Island, Ohio
    Posts
    2,703
    Maybe dropped a valve if there was any interference when the engine stopped. A compression test should tell you what's going on in the cylinders... Ron

  6. #6
    SeaGoat's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Jacksonville, N.C.
    Posts
    2,214
    +1
    2
    Weak battery? Weak spark? If it dropped a valve I would think you'd know it as soon as you recranked it. I'm leaning toward ignition problems. Was it full of fresh fuel? Does he still have a warranty on it? If so, it's time for dealer diagnostics.

  7. #7
    King_Of_Fun's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Catawba Island, Ohio
    Posts
    2,703
    If it shut down at 8000 rpms, I wonder if it got any water in the cylinders - like towing a ski too fast. He may have just killed it and got some water in the cylinders. Plugs need to come out and check... Ron

  8. #8

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ENGLAND
    Posts
    605
    TOOK the ski to our dealer today,BUDS said LOW OIL PRESSURE,EXHAUST HOT, we got a compression test,[email protected],[email protected],[email protected],,time chain ok,we got NO WARNING TONES OR CODES,NOTHING,JUST DIED,SO now its engine out,for it to go just like that no warning at all makes you wonder why all the sensors????? and are we all sitting on time bombs,its an 06 with about 130 hours that had no issues IT JUST WENT.....

  9. #9
    Banned User
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Ft.Lauderdale
    Posts
    3,237
    Quote Originally Posted by MARK_LEGG View Post
    TOOK the ski to our dealer today,BUDS said LOW OIL PRESSURE,EXHAUST HOT, we got a compression test,[email protected],[email protected],[email protected],,time chain ok,we got NO WARNING TONES OR CODES,NOTHING,JUST DIED,SO now its engine out,for it to go just like that no warning at all makes you wonder why all the sensors????? and are we all sitting on time bombs,its an 06 with about 130 hours that had no issues IT JUST WENT.....
    Mark,

    Am I reading this correctly;
    #1 25.2, #2 75.3, #3 75.0

    That's way off, wow.

    Alex

  10. #10

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ENGLAND
    Posts
    605
    Quote Originally Posted by alex13 View Post
    mark,

    am i reading this correctly;
    #1 25.2, #2 75.3, #3 75.0

    that's way off, wow.

    Alex
    yes my freind all 3 are down,no codes bangs water oil or anything to go on......any thoughts

Page 1 of 9 1 2 3 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 07 vx110 sport turns but wont start
    By carlcidortiz in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 06-24-2012, 05:10 PM
  2. 1998 gp 1200 cranks but wont start
    By mclarenGP1200 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 10
    Last Post: 06-18-2012, 05:41 PM
  3. 2005 RXT turns over but wont start
    By Bayou Dude in forum 4-Tec Performance
    Replies: 16
    Last Post: 11-06-2011, 07:36 PM
  4. 2003 gp1300r clicks but wont start
    By reebz2003 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 12
    Last Post: 06-25-2009, 09:43 PM
  5. Turns over but wont start
    By tthimlar in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 1
    Last Post: 05-03-2008, 04:24 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •