Results 1 to 6 of 6

Thread: RXT-X problem

  1. #1
    Antiguan FZR's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Antigua Caribbean
    Posts
    1,107
    +1
    3

    RXT-X problem

    I have a problem with an RXT-X that I cannot figure out.

    We just did a teardown (SC cleaning ect) and installed the 15/22 and manifold upgrade last weekend. The ski will not push past 6600 RPM and pulls hard up to there. Hoses tight, SC washers perfect, no manifold leaks.

    What is holding this rocket back?


  2. #2
    AKA: Larry lafjax's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Jacksonville, Fl
    Posts
    3,032
    Quote Originally Posted by Antiguan RXP View Post
    I have a problem with an RXT-X that I cannot figure out.

    We just did a teardown (SC cleaning ect) and installed the 15/22 and manifold upgrade last weekend. The ski will not push past 6600 RPM and pulls hard up to there. Hoses tight, SC washers perfect, no manifold leaks.

    What is holding this rocket back?
    Put your old prop back on and see how much it comes up...if it does come up then 15/22 is too much...if not then there is an sc problem, leak, etc...IMHO

  3. #3
    jpeconsult's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Pineville, LA
    Posts
    5,448
    +1
    1
    +1

  4. #4
    Site Admin Green Hulk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Morgan City, LA
    Posts
    36,398
    +1
    2,524
    6600 RPM's sure sounds like an SC problem. Did you change the clutch washers while you had it apart?

  5. #5
    Antiguan FZR's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Antigua Caribbean
    Posts
    1,107
    +1
    3
    The washers have 70 hours on them, I checked the slip and it was within spec. This ski ingested some water from a leaking I/C but valves and TB looked fine.

    We are going to check everything over and try a new set of plugs.

    Would a code/warning appear if the limp mode was engaged?

  6. #6
    SeaGoat's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Jacksonville, N.C.
    Posts
    2,214
    +1
    2
    If it was in limp mode you wouldn't see 6600 rpm.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 07 RXT Impeller problem
    By RXT817 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 08-20-2009, 01:23 PM
  2. RXT-X problem with Hood mechanism
    By Phil in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 03-27-2009, 04:13 PM
  3. RXT starting problem
    By gms05rxt in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 02-18-2009, 07:48 PM
  4. RXT Hood Problem--HELP!
    By YoYamma in forum 4-Tec Performance
    Replies: 8
    Last Post: 07-20-2008, 08:55 PM
  5. RXT-X problem?
    By marcelaw97 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 05-29-2008, 11:54 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •