Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    CHICKA WAH WAH bren's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Cairns, Australia
    Posts
    595

    water leak, 270psi and deto

    heres the results for those not farmiliar with deto

    note squish is goneski and probably from leak through o-ring.

    nick on left of dome matching nick at top of pic #2

    I probably could have cleaned the marine grease off before the photo shoot lol.

    new domes please mr speedwerx !!!
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	cyl #2 dome.jpg 
Views:	94 
Size:	810.2 KB 
ID:	108122   Click image for larger version. 

Name:	cyl#2 nick at top.jpg 
Views:	75 
Size:	724.1 KB 
ID:	108123  


  2. #2
    krispaintballz's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Kenosha, WI
    Posts
    2,978
    looks almost like the head was damaged causing damage to the cyl. I might be wrong but deto I thought would show more at the top middle part of the cyl.

  3. #3
    CHICKA WAH WAH bren's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Cairns, Australia
    Posts
    595
    no mate
    17:1 compression and race fuel generally brings no central detonation at all. You need a sealing problem generally to get it. and hey presto, we had a sealing problem

    you will get deto in the middle on a high comp motor with inferior fuel every day of the week tho.

    heres a shot of a speedy pull apart job, so crap and hand prints everywhere lol

    dont worry, much neater now

    4pm on friday here, going home to have a chat with jack daniels.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	11122008200.jpg 
Views:	86 
Size:	878.1 KB 
ID:	108133  

  4. #4
    YudLuz2's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Flowood MS
    Posts
    1,648
    +1
    112
    It looks like you dropped your head before you put
    it on. Everything I see says its not deto. But I
    need to look at the piston out of the bore.

  5. #5
    WATER WOODY's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Minden, Nevada, United States
    Posts
    10,664
    +1
    11
    Bren,what fuel are you running? Why is there no wash?

  6. #6
    CHICKA WAH WAH bren's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Cairns, Australia
    Posts
    595
    Quote Originally Posted by WATER WOODY View Post
    Bren,what fuel are you running? Why is there no wash?
    VP C-16
    with Nitro Glide and R-50

    and dont worry yudluz2, that head aint dropped I think mine was as a baby, but not that one

  7. #7
    WATER WOODY's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Minden, Nevada, United States
    Posts
    10,664
    +1
    11
    Now that has to smell real good!

  8. #8
    CHICKA WAH WAH bren's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Cairns, Australia
    Posts
    595
    Quote Originally Posted by WATER WOODY View Post
    Now that has to smell real good!
    apparently yes

    according to my competitors

    the reason deto usually isn't a problem as the octane rating looks after that, but one tiny nick in the o-ring!! and damn I'm glad I got curious and flipped the head off in time. Next race would have been feckin expensive other wise.

  9. #9
    thesepaperwings's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    South East Kansas
    Posts
    1,283
    +1
    1
    Your dome looks just like mine when my ski died. I ended up having to get a new jug, piston, dome and o-ring kit. What a pita

  10. #10
    krispaintballz's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Kenosha, WI
    Posts
    2,978
    Quote Originally Posted by bren View Post
    VP C-16
    with Nitro Glide and R-50

    and dont worry yudluz2, that head aint dropped I think mine was as a baby, but not that one

    MMMMMMMMM.............
    I am running sunoco 110 and r-50.
    They smell so good together.
    The best is starting the ski in the am and getting that burn in your nose and eyes!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Assistance Needed for Yamaha VX110 2008 - Water Leak and other
    By JLndr in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 21
    Last Post: 05-25-2016, 06:23 PM
  2. 2015 VXR and up. Water leaking into hull from drain plugs.
    By Lawrence (RI) in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 05-01-2016, 08:31 PM
  3. NEED HELP: 2007 GTI se155 coolant leak and water leak
    By bamafutbal in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 08-09-2014, 02:19 PM
  4. polaris genesis water leak and limp mode help
    By hot83chevy in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 21
    Last Post: 05-12-2011, 11:22 PM
  5. Leaked water into engine and very slow now
    By martinginnelly in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 08-09-2009, 01:48 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •