Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    mississippi
    Posts
    510
    +1
    1

    question about speed loss???

    I installed a pump wedge and riva ride plate on my 07 15f back in the summer. Took it out and ran it with another completely bone stock 06 15f. The 06 pulled me about 4 to 5 boat leights on the top end . I had the gps with me and found out that with the combo of the pump wedge and the ride place the ski lost about 2mph on the top end. Now the ski runs great on the bottom end, the bow steer is gone in rough water... rough meaning close to white capping. The speed loss is with the fuel tank approx 1/2 to 1/4 on the guage. Any Ideas, suggestions,???


  2. #2
    Racer kawasaki15f's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    246
    Take the wedge off. when you bring the nose out of the water like you are with the ride plate and the wedge, you lose steering ability. The wedge is dangerous and really makes no difference.

  3. #3
    Dubz1's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Southern California
    Posts
    2,509
    Stupid question, but did you put the wedge on correctly? And I didnít know Riva made a 15F plate. They make one for the 250x, and it SUCKS in rough water! You need to figure out if that setup caused you to loose speed. Remove and install your stock back on. Then run it, get some numbers, then re-install and run again. You can install the wedge, and run, get the second baseline #, then install the Riva plate, and get the gps# as well. Then you can see what's causing your speed loss. Lengthy process, but you gotta figure out where your loosing speed.

  4. #4

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    mississippi
    Posts
    510
    +1
    1
    thanks .. , Yes i installed the wedge with the fat side down making the nozzle point more upwards. I have since removed the R&D ride plate and the wedge and reinstalled the stock ride plate. OOPs hope riva don't hate me to bad for that little mix up. lol. It will be around mid may before i can start getting new numbers on everything , but it will be worth the extra work to get this ski right. Thanks Dubz and Kawaskai.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Have a question about my speed with current mods
    By orlandohondarider in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 7
    Last Post: 08-14-2015, 04:42 PM
  2. quick question about speedometer speed vs GPS speed
    By matthewkylelewis in forum Yamaha How To & FAQs
    Replies: 4
    Last Post: 06-09-2015, 08:57 AM
  3. Question about RXP Cooloant Tank
    By joeg in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 06-18-2005, 09:55 AM
  4. Questions about the IC install.
    By Therock in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 06-04-2005, 08:04 AM
  5. Not much talk about Speed Venturi?
    By Shibby1485 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 05-14-2005, 07:47 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •