Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Pistonwash's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Florida
    Posts
    3,595
    +1
    77

    Need settings for the EFI.

    Lightnin' pulled a 73mph but...she is bogginh out of the hole.

    What are the best settings again? I think I have them wrong (read I am sure I have them wrong).

    Mods: 3 degree keyway, V-Force, air cleaner, milled head, Dynafly prop..no porting.

    Lil' help?


  2. #2
    ABBOTT's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Birmingham, AL / Lay Lake
    Posts
    3,736
    +1
    96
    Try this

    Green: 6
    Yellow: 6
    Red: 1 and try 2
    Max Dial: 9 oclock

  3. #3
    flyboy's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Destin, FL
    Posts
    1,585
    6 green 6 yellow is too high here.

    3 green
    5 yellow
    1 red
    7-8 RPM

    you'll feel the difference!

  4. #4
    ABBOTT's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Birmingham, AL / Lay Lake
    Posts
    3,736
    +1
    96
    Mike just try them all. It should be about 1000 different combinations.

    Just kidding. Let us know what works for you.

  5. #5
    txgp1300r's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Dallas , Texas
    Posts
    3,382
    +1
    165
    im using 6.6.2.9. per abbott's suggestion on earlier post...runs real good...a little gassy at idle but the hole shot is killer, i have to lean over the nose to keep it in the water....im at 518 ft altitude

  6. #6

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    All over
    Posts
    716
    Quote Originally Posted by flyboy1300
    6 green 6 yellow is too high here.

    3 green
    5 yellow
    1 red
    7-8 RPM

    you'll feel the difference!
    -He has the 3* keyway heads and VF3. He WILL need the 6,6,...!!!

    I had that lag out of hole with mine when I first did the d-plate. It was a lean condition and the EFI fixed her up! I would go with Abbotts nunbers!

  7. #7
    flyboy's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Destin, FL
    Posts
    1,585
    I have all that + porting + other stuff... what works in one place might not work in another.

    try
    3
    5
    1
    7-8

    James

  8. #8

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    All over
    Posts
    716
    Quote Originally Posted by flyboy1300
    I have all that + porting + other stuff... what works in one place might not work in another.

    try
    3
    5
    1
    7-8

    James
    If you are running too lean you will shorten your engine life! You shouldn't always tune for PEEK rpms. Just a thought from someone who ran lean!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. whats the proper setting for the efi controller ?
    By bossplayer5 in forum Yamaha How To & FAQs
    Replies: 0
    Last Post: 08-07-2011, 09:37 PM
  2. Riva EFI what are the best settings for the EFI?
    By Eliran13 in forum Yamaha How To & FAQs
    Replies: 25
    Last Post: 07-25-2008, 02:01 PM
  3. I need settings for single carb Waverunner
    By shelby427uk in forum Yamaha How To & FAQs
    Replies: 0
    Last Post: 07-18-2008, 11:02 AM
  4. NEW Reg sets for the RXPX & RXTX
    By SideFX in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 05-05-2008, 05:12 PM
  5. Need instructions for the RR intercooler
    By tchies in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 10-28-2005, 04:47 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •