Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    Water4fire's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    New Braunfels TX.
    Posts
    10,073
    +1
    790

    Anybody replace the bearings in a 4tec head?

    Guys my head that I got off of the motor I bought from Savage has a questionable head issue. It looks as if this head had suffered a washer failure and I was just wondering if anyone replaces the bearings in the 4tec heads?

    If anyone has had a ceramic failure and had issue's with the head? What did you do about it?

    Will add pics if need be.

    DON"T BRING UP THE ISSUE ON THE MOTOR, PLEASE.
    Lets just talk about fixing it.

    Thanks


  2. #2
    There is no bearing in the 4 -tec head.
    Cam journal bearing surface is machined in to the head, it might be more cost effective to just replace the head with a used one.

  3. #3
    Water4fire's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    New Braunfels TX.
    Posts
    10,073
    +1
    790
    Quote Originally Posted by RXP6 View Post
    There is no bearing in the 4 -tec head.
    Cam journal bearing surface is machined in to the head, it might be more cost effective to just replace the head with a used one.

    Yep, agreed, SO what do you think about this ?

    This one is the worst.

    .

  4. #4
    ADSR's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Canadian West Coast
    Posts
    669
    +1
    2
    Doesn't look great, but i've seen worse. Take it to a machine shop and ask their opinion.

  5. #5
    Try to taking a pic focused on the bearing surface.

  6. #6
    HOSS's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kenner, LA
    Posts
    4,763
    +1
    29
    Take it to a shop,,,thats salvageable.

  7. #7
    Rompe21's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Tampa , Florida
    Posts
    717

    Lightbulb

    Quote Originally Posted by Water4fire View Post
    Yep, agreed, SO what do you think about this ?

    This one is the worst.

    .
    Look like lack off lubrication check your pump and both housing and your oil jet but take to good maching shop maybe they can fix for you

  8. #8

    Join Date
    Jun 2005
    Location
    rome ga
    Posts
    938
    +1
    20
    Polish it and run it.

  9. #9
    Site Admin Green Hulk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Morgan City, LA
    Posts
    36,398
    +1
    2,524
    Quote Originally Posted by rxpstan View Post
    Polish it and run it.
    I agree. I've seen much worse.

  10. #10

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Rydal, Georgia U S A
    Posts
    3,936
    +1
    14
    Quote Originally Posted by Water4fire View Post

    DON"T BRING UP THE ISSUE ON THE MOTOR, PLEASE.
    Lets just talk about fixing it.

    Thanks

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Anybody use the versiplugs??in their gpr??
    By 04gp1300r in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 12
    Last Post: 06-25-2013, 04:29 PM
  2. Replacing the pump support on 4tec
    By JeffSki in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 11-14-2012, 03:48 PM
  3. Change the bearings in the "carrier"..
    By ExciterGPR in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 7
    Last Post: 01-09-2009, 04:16 PM
  4. What Is Going To Replace The Gpr In 2008
    By ebarfool in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 33
    Last Post: 06-15-2007, 01:07 PM
  5. lubricate the bearings in the pump..which lubricate?
    By ExciterGPR in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 10-03-2006, 03:10 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •